Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Derya Baykal bebek tulum anlatimi

bebek tulum anlatimiBeden: 7-8 Aylik
Malzemeler:
nakobebe 200 gr. beyaz, 100 gr. lacivert
4.5 nolu sisler
Kullanilan Örgüler:
Düz örgü
Ters örgü
2/2 lastik
Çizgili düz örgü : *6 sira Iacivert, 8 sira beyaz*, *dan* tekrar edelim.
Soldan 1 eksiltmeli 2 çapraz: 1. ilmegi isimizin arkasindan geçirelim, 2 düzden beraber, ilmekleri sisten çikarmadan 1 düz, ilmekleri sisten çikaralim.
Sagdan 1 eksiltmeli 2 çapraz: ilk 2 ilmegi isimizin önünden geçirelim, 3. ilmegi düz çalistiktan sonra ilmekleri sisten çikarmadan ilk 2 ilmegi düzden beraber çalisalim ve ilmekleri sisten çikaralim.
Saga eksiltme: 2 düzden beraber
Sola eksiltme: 1 ilmegi çalismadan geçelim, 1 düz, çalisilan ilmekleri geçeli
Örnek: 4.5 nolu sisler ve düz örgü ile çalisilan 10x10 cm.lik kare 19 ilmek 26 siraya esittir.
resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizbebek tulum anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal akilli ipten kazak anlatimi

Malzemeler: 8 ve 6 numara normal sis 65 numara 40cm uzunlugunda kablolu(dairesel sis) uygun ip

ARKA
6 numara sise 46 ilmek ile baslanir.95cm boyunca 2 düz2 ters lastik çalisilir ve 8 numara sise geçilerek 1 sira ters 1 sira düz örülmeye baslanir.33. ve 49. siralarda her iki kenardan 1'er ilmek eksiltilir.42 ilmek kalmis olacak.Parça boyu 43 cm olana kadar örülür.akilli ipten kazak anlatimi
resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz
 ARKA KOL SEKLI
43 cm tamamlandiktan sonra 2 sira daha örülür.Sonraki her 4.sirada her iki taraftan 1'er ilmek eksiltilir.Bu islem 24 ilmek kalana kadar devam eder.24 ilmegi elde ettikten sonra kol oyuntusu 23 cm olana kadar çalisilir ve arka parça bitirilir.


ÖN
Parça boyu 585 cm olana kadar arka parça gibi çalisilir.Son örülen sira ters sira olmalidir.


BOYUN SEKLI
(Düz sira) Ilmeklerin tam ortasinda kalacak 6 ilmege kadar düz örülürdiger yumaktan ip alinarak ortadaki 6 ilmek kapatilir ve sira sonuna kadar düz örülür.(Her iki omuz ayni anda örülecek.)Arka parçadaki kol oyuntusu baslandigi anda (omuzda) boyun tarafindan 1'er ilmek 9 sira boyunca kesilir ve ön parça tamamlanir.


KOL
6 numara sise 26 ilmek atilir.95 cm boyunca 2 düz2 ters lastik örülür.1 sira ters örülür ve 8 numara sise geçilir.
(Düz sira):1 düz *1 arttir1 düz* 1 düz (isaretler arasinda kalan islem sira boyunca tekrar eder.)38 ilmek olacak.Yine 1 sira ters 1 sira düz devam ederken 33.49. ve 55. sirada her iki kenardan 1'er ilmek kesilir.Parça boyu 43 cm olana kadar çalisilir.Son örülen sira ters olacak.Sonraki her 3. sirada 1'er ilmek kesilir.8 ilmek kalinca kapatilarak kol bitirilir.


BITIS
Parçalar dikilir.65 numara dairesel sis ile boyun kenarlarindan 56 ilmek alinir.Her tur tamamlandigindaisaret o siranin basina konulur2 düz 2 ters 255 cm olana kadar çalisilir ve bitirilir.akilli ipten kazak anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü atki ve çanta anlatimi

örgü atki ve çanta anlatimi
 örgü atki ve çanta anlatimi
Çantanin Yapilisi:
8-9 nolu sisle örebileceginiz bir ip ayarlayiniz (katlama iplerini öneririm 35/2)...istediniz genislikde baslayabilirsiniz...
30-35-40 vivarlarinda olabilir elinizin ayarina istediniz ebata göre...
harosa örgü ile (harosa hep düz örgü yada hep ters örgü) örgümüzü 40-44 sira örelim.
dikdörtgen bir seklimiz olacak...kenarlarindaki firfir için ayni renk ince ipi tercigimiz katlama ipi
ise 3 kat katlama iple yapabilirsiniz ve 3 numara sisle çantanin kenarlarindan ilmek alalim ve ilk sira düz ördükden sonra sonraki siralari 1 düz örgü 1 artirma sonrada lastik 1 ters 1 düz örgü örerek firfirimizi yapalim... uzunlugu dileginize kalmis daha sonra çantamizin yanlarini dikelim...fermuarimizi dikip ve hazir çanta kulbu ile çantamizi hazirlayalim ....

dikdörtgen örülüyor 3 esit parçaya bölünüyor iki parçayi dikin gerikalan parça kapak olarak ayarlayiniz yani uzunca dikdörtgen kagitatn yelpaze yaparken katladimiz gibi katliyoruz üst üste gelen iki parçanin kenarlarini dikiyoruz diger kenar kapak kapagin uzunlugu dileginize göre ayarlayiniz biraz kisalmak istiyorsaniz diger tarafa kaydiriniz ayrica çanta hazir bir modelin resmidirresimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizörgü atki ve çanta anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal firfirli bolero anlatimi

 
firfirli bolero anlatimi
Yapilisi:ARKA:Petrol mavi iplikle 90 ilmek baslanacak.

Renkler birbiri üzerine 16 sirada bir örülerek örgüye devam edilirken, bu arada yanlardan 2 ilmek içerden her 14 sirada bir 4 kere 1 er ilmek artis yapilarak, 98 ilmege ulasilacak. Beden boyu 30 cm ye ulastiginda kol evi oyuntusu için yanlardan 1 kere 3, 2 kere 2, 2 kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Beden boyu 48 cm de arka yaka ortasindan 16 ilmek, yanlarindan 2 kere 5'er ilmek kesilirken, ayni anda omuzlardaki ilmekler 2 kere 11 ilmek kesilerek arka parça bitirilecek.
ÖN:12 ilmek baslanacak. Sirali renkler takip edilerek örülecek. Baslangiçtan itibaren ön tarafa gelen kismindan artislara baslanip 1 kere 2 ,1 kere 1,1 kere 2,1 kere 1 ilmek seklinde artislar yapilarak ve bu artis sekli üst üste ayni sekilde tekrarlanarak örgüye devam edilip, toplam 8 kere 2 ve 8 kerede 1 ilmek artis yapilip daha sonra her 4 sirada bir 8 kere 1'er ilmek artis daha yapilirken, bu arada yanda da baslangiçtan itibaren her 14 sirada bir 4 kere 1'er ilmek artis yapilacak. Beden boyu 30 cm ye ulastiginda kol evi kesimleri ile birlikte ayni zamanda yaka kesimlerine de baslanacak. Kol evi kesimleri için yandan 1 kere 3, 2 kere 2, 2 kere 1 ilmek kesilirken ön yaka kenarindan 1 ilmek içerden üst üste 2 kere Ter ilmek kesilip, 2 sira örülecek. Sonra tekrar üst üste 2 kere 1!er ilmek kesilip 2 sira örülerek ve kesimlere bu sekilde devam edilerek bedende 22 ilmek kaldiginda ve beden boyu 49 cm e ulastiginda kalan ilmekler 2 kere 11 ilmek olarak kesilerek ön parça bitirilecek. KOL:
48 ilmek baslanacak. Sirali renkler örülürken bu arada yanlardan 2 ilmek içerden artislara baslanip her 8. sirada bir artislar yapilarak kolda 70 ilmege ulasilacak. Kol boyu 44 cm ye ulastiginda kol üst kesimlerinen baslanacak. Yanlardan 1 kere 3, 1 kere 2,14 kere 1 , 2 kere 2,1 kere 3 ilmek kesilip tepede kalan 18 ilmekte kesilerek kol bitirilecek. VOLANLI KOL BANDI:Kol kenarinda sise 48 ilmek takilip ilmekler 1 düz 1 ters olarak dizilerek 2 sira örülecek. Daha sonra 1 düz ilmek atlanip diger düz ilmegin her iki tarafi ndan her 4 sirada bir artislar yapilarak ve verilen sirali renkler uygulanarak volanda arti siar birbiri üzerine takip edecek sekilde, arti s yapilan düz ilmegin her bir yanindan 6 kere 1'er ilmek artis yapilmis olacak. Örgü 27 sira oldugunda volanda 180 ilmege ulasi lip ilmekler kesilerek bitirilecek. Kolda 11 adet düz ilmegin yanlarindan artis yapilacak. Volan renkleri; pembe, açik yesil, kirmi- zi, mavi, kahverengi, açik yesil, pembe olarak renkler siralanip her 4 sirada bir renkler degisecek.
VOLANLI ÖN KENAR BANDI:Arka yaka ortasi ndan ön yan kenara kadar kenardan sise 143 ilmek takilip ilmekler 1 düz 1 ters olarak dizilip 2 sira örülecek. Daha sonra volanlli kol bandinda yapilan sekilde 1 düz ilmek atlanip diger düz ilmegin her iki yanindan her 4 sirada bir, 6 kere 1'er ilmek artis yapilarak örgüye devam edilip, ön volanda 563 ilmege ulasilacak (35 tane düz ilmegin yanlarindan artislar yapilacak). Örgü 27 sira oldugunda ilmekler kesilerek bitirilecek. Artislar yapilirken lastik örgünün devami saglanacak. Kol volaninda verilen sirali renkler uygulanacak. VOLANLI ARKA KENAR BANDI: Arka etek kenarinda sise 90 ilmek takilip ön ve kol bandinda-ki artis sekli ve verilen renk sirali uygulanarak 22 adet düz ilmegin yanlarindan artislar yapilarak 354 ilmege ulasilacak. Örgü 27 sira oldugundan ilmekler kesilerek bitirilecek.


resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizfirfirli bolero anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü erkek hirka anlatimi

 
örgü erkek hirka anlatimi
Yapilisi:ARKA: 86 ilmek baslanir, 6 sira haraso örülür. Düz örgüye geçilerek 34 cm e tamamlanir. Kol evi kesimi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir.

Düz örgü toplami 45 cm örülerek 288 renk numarali iplikle 4 sira, 31233renk numarali iplikle 4 sira örülür. Daha sonra 31233 renk numarali iplikle devam edilir. Düz örgü 59 cm örülerek arka yaka için ortadaki 3 ilmek bir defada kesilir. Omuzlara birakilan 25'er ilmek kol evi 27 cm e tamamlanarak üç kademede kesilerek bitirilir.
ÖN: 44 ilmek baslanir, 6 sira haraso örülür.Düz örgüye geçilerek 34 cm e tamamlanir. Kol evi kesimi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir. Düz örgü toplami 45 cm örülerek 288 renk numarali iplikle 4 sira, 31233renk numarali iplikle 6 sira, 288 renk numarali iplikle 4 sira örüiür. Daha sonra 31233 renk numarali iplikle devam edilir. Düz örgü 47 cm e tamamlandiginda yaka için 3+3+3+2+1+1 ilmek kesilerek kol evi 27 cm e tamamlanir. Omuzda birakilan 25 ilmek üç kademede kesilerek bitirilir.
KOL: 48 ilmek baslanir, 6 sira haraso örü- ^ lür. Düz örgüyle devam edilir. 8 cm düz aJ| örgüden sonra her 8 sirada bir yanlar- * dan l er ilmek artirilir. Düz örgü 40 cm e tamamlandiginda kol evi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir Her sirada yanlardan l er mek kesilir. Kol evi uzunlugu , 15 cm e ulastiginda diger i renkle ön ve arkadaki uygulama yapilir. Diger renge i geçiste her sirada yanlardan 2'ser ilmek eksiltme yapilir. Ilmek genisligi 10 cm e ulastiginda bütün ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA: Fermuardan baslayarak yaka etrafindan sise 143 ilmek toplanir 7 cm 1+1 lastik örülür. Yaka bitimine kadar 4 cm daha örülürken ön kenarlardan karsilikli 9'ar ilmek kesilip yakanin ön tarafta kavisli olmasi saglanir
resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizörgü erkek hirka anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal ANLATIMLI SAÇ ÖRGÜLÜ KAZAK





nce yün, çan kollar ve bedene oturan form bu kazakta öne çikan elegan detaylar. Dik yaka, ön ve kollardaki dolgun saç örgüler ise bunlarin göz alici kontraslariö85 Beden 36/38, 40/42 ve 44/46. Parante. içinde tire isaretinden önceki sayilar 40/41 beden, sonraki sayilar 44/46 beden içindii Eger yalnizca bir tek sayi verilmisse bu her üt beden için de geçerlidir.
Malzeme: ince yün örgü ipligi yak. 425 (425 - 450) gr siyah; 3.5 numara örgü sisleri, 40 cm uzunlukta, 3,5 numara yuvarlak örgü sisleri.
Lastik örgü: 2 ilm. yüz, 2 ilm. ters
Düz yüz: Gidis siralarini yüz, dönüs siralarin ters isleyin.
Vurgulanmis eksiltmeler
Sag kenar:
Kenar ilm, 2 ilm. yüz birlikte örün. Sol kenar: 2 ilmel birbirinin üstünden geçirerek yüz örün = 1 il mek yüz örer gibi örmeden alin, izleyen ilme gi yüz örün ve örmeden aldiginiz ilmegi bu ilmegin üstünden geçirin, kenar-ilm.
Vurgulanmis artirmalar: 2. ilmekten sonra ve sondan 2. ilmekten önce. Her defasinda il mekler arasinda duran yatay ipe batarak 1 ilm. yüz çapraz artirin.
Saç örgü desen: Örnek semasina göre örün Sag kenardaki sayilar gidis siralarini göster mektedir, dönüs siralarinda ilmekleri ter: örün. Enine tam desen dagilimi açiklamalar da verilmistir, oklar arasindaki motifi sürekl tekrarlayin. Yukari dogru 1 kez 1. - 8. siralar örün, sonra 1.-8. siralari sürekli tekrarlayin.
(Isaret açiklamalari için menüde isaret açiklamalari kismini tiklayin)
Örnek denemesi: 24 ilm ve 35 sira düz yüz = 10öd710 cm; 36 ilm. saç örgü desen ve 35 si ra= 11öd710 cm.
Arka parça: 108 (1 18 - 128) ilm. baslayin. 1 dönüs sirasi yüz örün. Sonra düz yüz devarr edin. Kalça yuvarlakligi için her iki yanda 10 (8. - 10.) sirada 1 ilm. vurgulayarak kapatin Sonra her 10. (12. - 12.) sirada 5 kez dahöa3 her defasinda 1 ilm. vurgulayarak kapatin = 96 (106 - 116) ilm. Baslangiçtan 19(20-21) cm = 67 (71 - 75) sira g sonra her iki yanda bel isareti ! alin. Egimler için her iki yanda belden sonra 5. sirada 1 ilm. vurgulayarak artirin, sonra her 10. sirada 5 kez daha her defasinda 1 ilm. vurgulayarak artirin = 108(118 -128) ilm. Belden 19 cm = 66 sira sonra her iki yanda kol evleri için 4 ilm. kapatin. Sonra her 2. sirada 2 kez daha her defasinda 3 ilm, 1 kez 2 ilm ve 2 kez her defasinda 1 ilm. kapatin= 80 (90 -100) ilm. Kol kesiminden 1 9 (20 - 21) cm = 66 (70 - 74) sira sonra omuzlar için her iki yanda 6(9- 10) ilm. kapatin. Sonra her 2. sirada 2 kez daha her defasinda 7 (8 - 9) ilm. kapatin. Kalan 40 (40 - 44) ilm. düz yaka açikligi için simdilik bekletin.
Ön parça: Arka parça gibi baslayin, ancak 1. dönüs sirasinda ortaya gelen 26 ilmekte saç örgü desen için esit aralikli olarak 10 ilm. ilmekler arasinda yatay duran ipe batarak çapraz artirin =118(128-138) ilm. Sonra izleyen dagilimla devam edin: Kenar-ilm, 40 (45 - 50) ilm. düz yüz, 36 ilm. saç örgü desen, bunun için motifi 3 kez çalisin, 40 (45 - 50) ilm. düz yüz, kenar-ilm. Kalça yuvarlakligi, yan egimler ve kol evlerini her iki yanda arka parçayla ayni yükseklikte ve sekilde yapin = 90 (100 - 110) ilm. Kol kesiminden 1 9 (20 -21) cm = 66 (70 - 74) sira omuzlar için her iki yanda ayni sekilde arka gibi çalisin. Sonra kalan 50 (50 - 54) ilmegi düz yaka açikligi için bekletin.
Kollar: 89 ilmekle baslayin. 1 dönüs sirasi yüz örün, bu sirada ortaya gelen 1 3 ilmegi saç örgü desen için esit aralikli olarak 5 ilm. ilmekler arasinda duran yatay ipe batip, çapraz artirin = 94 ilm. Sonra izleyen dagilimla devam 7 edin. : Kenar-ilm, 37 ilm. düz 3 yüz, 1 8 ilm. saç örgü desen, bunun için motifi 1 kez ve 2. oktan sonra 6 ilm. 1 kez çalisin, 37 ilm. düz yüz, kenar-ilm. Borazan kol formu için her iki yanda baslangiçtan sonra 4. sirada 1 ilm. vurgulayarak kapatin. Sonra her 6. sirada 1 1 kez daha her defasinda 1 ilm. vurgulayarak kapatin = 70 ilm. Baslangiçtan 20 cm = 7 1 sira sonra borazan kolun borazan kisminin bittiginin isaretini alin. Egimler için her iki yanda isaretten sonra 5. sirada 1 ilm. vurgulayarak artirin, sonra her 6. sirada 1(6-0) kez her defasinda 1 ilm ve her 4. sirada 0(7-1 6) kez her defasinda 1 ilm. vurgulayarak artirin = 94 (98 - 104) ilm. isaretten 22 cm = 78 sira sonra her iki yanda kol yuvarlakligi için 4 ilm. kapatin. Sonra her 2. sirada 2 kez her defasinda 3 ilm, 2 kez her defasinda 2 ilm, 1 2 kez her defasinda 1 ilm, 2 kez her defasinda 2 ilm ve 4 kez her defasinda 3 ilm. kapatin, izleyen sirada kalan 10(14- 20) ilm. kapatin.
Tamamlanmasi: Parçalari gerin, nemlendirin ve kurumaya birakin. Dikisleri kapatin. Yuvarlak sisle yaka açikligi kenarindan bekletilen 90 (90 - 98) ilmegi alin ve arka yaka açikliginda esit aralikli olarak ilmekler arasindaki yatay ipe batip 8 ilmek daha artirinöbb 98 (98 - 106) ilm. Sonra dik yaka için saç örgü deseni ön ortadaki 36 ilm. üzerinden daha önce de oldugu sekilde devam ettirin ve kalan ilmekler üzerinden yuvarlak siralar halinde lastik örün, bu arada her defasinda saç örgünün yaninda 2 ilm. tersle baslayin ve/veya bitirin. Yaka yüksekligi 7 cm ilmekleri göründükleri sekilde gevsek olarak kapatin. resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizANLATIMLI SAÇ ÖRGÜLÜ KAZAK
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü kesmeseker modeli hirka anlatimi

örgü kesmeseker modeli hirka anlatimi

Beden 38/40, 42/44 ve 46/48 Parantez içinde tire isaretinden önceki sayilar42/44 beden, sonraki sayilar, 46/48 beden içindir. Eger yanlizca birtek sayi verilmisse bu her 3 beden içinde geçerlidir.
Malzeme
Orta kalinlikta yün el örgü ipligi yak. 550 (600-650) gr. kahverengi; 5 numara örgü sisleri, 6 kahverengi deri dügme, 20 mm. çapinda.
Dügümlü Kenar
Her siranin 1. ilm. yüz örer gibi örmeden alin, her siranin son ilmegini yüz örün.
Haraso
Gidis-dönüs siralarini düz örün.
Düz Ters
Gidis sirasi ters, dönüs sirasi yüz örülecek.
Arka Parça
120(128-136) ilm. baslayin. Aran deseni örün, bu arada kenar ilm. önce ve sonra her defasinda 3(7-11) ilm. düz ters çalisin. Baslangiçten 25 cm= 70 sira sonra her iki yanda kalça yuvarlakligi için 1 ilm. kapatin sonra her 8 sirada 3 kez her defasinda 1 ilm. ve her 6 sirada 2 kez her defasinda 1 ilm. daha kapatin = 108(116-124) ilm. kalça yüksekligi 15 cm. = 42 sira olunca 1 eksiltmede her iki yanda bel isareti alin. Egimler için her iki yanda belden sonraki 7. sirada 1 ilm. arttirin, sonra her 8. sirada 5 kez her defasinda 1 ilm. daha arttirin = 120(128-136) ilm. arttirmalarda her iki yanda aran desene uyun. Belden 23cm. = 64 sira sonra her iki yanda kol evleri için 3 ilm. kapatin. Sonra her 2. sirada 2(3-4) kez daha her defasinda 2 ilm. ve 4 kez her defasinda 1 ilm. kapatin = 98 (102-106) ilm. kol kesiminden 19(20-21)cm. = 54(56-60) sira sonra omuz egimi için her iki yanda 8(7-9) ilm. kapatin, sonra her 2. sirada 3 kez her defasinda 6(7-7) ilm. daha kapatin. 1. omuz kesimiyle birlikte yuvarlak yaka açikligi için ortadaki 34 ilm. kapatin ve iki tarafi ayri örün. Iç kenarda daha fazla yuvarlak için her 2. sirada 1 kez 3 ilm. 1 kez 2 ilm. ve 1 kez 1 ilm. daha kapatin. Böylece bir tarafin ilmekleri tükenmis olacaktir. Diger tarafida karsit olarak ayni sekilde tamamlayin.
Sol Ön Parça
65(69-73) ilm. baslayin aran deseni çalisin sonra, ön kapama pati için 9 ilm. haraso + kenar - ilm. örün. Kalça yuvarlakligi, yan egimler ve kol evini sag kenar arka parçayla ayni yüklseklikte ve sekilde çalisin.
Bu arada belden 9(10-11) cm. = 26 (28-32) sira sonra sal yaka için devam edin. Sag kenarda kapama pati için izleyen sirada, sonra 12 kez her 6 ve 5 kez her 4. sirada 1 ilm. daha fazla haraso ve ilm. az aran desen örün, ayni zamanda sol kenardada kapama pervazinda kenar-ilm. önce izleyen sirada ve 4 kez her 18. sirada her defasinda 1 ilm. ilmekler arasindaki yatay ipe batarak çapraz arttirin. Omuzu sag kenarda arka parçayla ayni yükseklikte ve sekilde kesin. Son omuz kesiminden sonra sol kenarda sal yaka için 33 ilm. örün, buna karsilik sag kenarda 1 kenar - ilm. daha arttirin = 34 ilm. 11 cm. = 32 sira daha ayni sekilde örün. Sonra sag kenarda egimler için 4 ilm. kapatin ve her 2. sirada 10 kez daha her defasinda 3 ilm. kapatin.
Sag Ön Parça
Karsit olarak aynen sol ön parça gibi örün. Daha sonra aran deseni çalisin. Ayrica 6 ilik açin. Fürs 1 ilik açin Baslangiçtan 14(12,5-13,5) cm. sonra pervazin 5 ve 6 ilm. kapatin izleyen sirada tekrar 2 ilm. arttirin. Diger 5 iligi 7(7,5-7,5) cm. aralikli olarak ayni sekilde yapin.
Kollar
46 ilm. baslayin. Haraso örün. Egimler için her iki yanda baslangiçtan 18 cm. = 54 sira sonra 1 ilm. arttirin, sonra her 16. (14.- 10.) sirada 6 (7-9) kez daha her defasinda 1 ilm. arttirin = 60(62-66) ilm. 1. arttirmadan 37 cm. = 112 sira sonra her iki yanda kol yuvarlagi için 3 ilm. kapatin, sonra her 2. sirada 1 kez 2 ilm., 15(17-18) kez her defasinda 1 ilm. 1 kez 2 ilm. ve 1 kez 3 ilm. kapatin. Izleyen sirada kalan 10(8-10) ilm. kapatin.
Tamamlanmasi
Parçalari gerin nemlendirin ve kurumaya birakin. Dikisleri kapatin, Katlandiginda dikisin yakanin altinda kalmasini saglayacak sekilde yaka arka dikisinide kapatin. Yakayi arka yaka açikligi kenarina dikin. Kol kapaklari için kol dikisini her 2 tarafta 9 cm. yüzden kapatin, böylece kapak döndürüldügünde dikis görülmemis olacaktir. Kollari takin. Dügmeleri dikin.
Kolay Gelsinö85


resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizörgü kesmeseker modeli hirka anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal açik yaka örgü bluz anlatimi


açik yaka örgü bluz anlatimi
ÖN-ARKA :
56 ilmek baslanacak 2 düz 1ters lastik olarak 2 sira örüldükten sonra düz örgüye geçilecek 12 sira örüldükten sonra yanlardan 2 ilmek içeriden kesimlere baslanacak Kesim ararli 10 sira olacak ve toplam üç kere 1 er ilmek kesildikten sonra 6 sira örülüp artislara geçilecek Artislar her 8 sirada bir üç kere 1 er ilmek olarak yapilacak Beden boyu 36 cm de kol evi oyugu için yanlardan bir kere 3, bir kere 2, iki kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek Beden boyu 46 cm de ön yaka oyuntusu için ortadan 16 ilmek, yanlardan bir kere 2, iki kere 1 ilmek kesilip, kalan ilmekler 3 cm örülüp omuzlarda kalan 9 ilmekler de düz olarak kesilerek ön ve arka parçalar ayni sekilde bitirilecek
KOL :
35 ilmek baslanacak Ilmekler 2 düz 1 ters, 2 düz 1 ters olarak dizilip fantazi lastik olarak 21 cm örülecek Lastik üstünde düz örgüye geçilip her 10 sirada bir yanlardan 2 ilmek, içeriden dört kere 1 ilmek artis yapilip kolda 43 ilmege ulasilacak Kol boyu 44 cm de kol üst kesimlerine baslanacak Kesimler bir kere 3, bir kere 2, dokuz kere 1, bir kere 2 ilmek olarak yapilip, tepede kalan 11 ilmek de düz olarak kesilerek kol bitirilecek
YAKA :
122 ilmek baslanacak Ilmekler 2 düz 1 ters, 2 düz 1 ters fantezi lastik olarak 30 cm örülüp ilmekler kesilerek kazagin tüm yaka etrafina dikilecek
 
resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizaçik yaka örgü bluz anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü bolero anlatimi



Yapilisi:ARKA: 78 ilmek baslanir. 3 ters 1 düz örülür. 5 sirada bir düz örgülerin ters kismindan Ter artirilir ve düz sirada 2 si bir örülerek düz örgünün üstündeki küçük toplar olusturulur. 21 cm örülerek kol evi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir. 18 cm örülerek örgü bir defada kesilerek bitirilir.
ÖN: 45 ilmek baslanir. Örgünün basindan 8 ilmek beden boyunca 1+1 lastik yapilir. Lastikten sonraki 8 ilmek 5 sirada bir (4+4) soldan saga burgu yapilir. 29 ilmek 3 ters 1 düz örülür. 21 cm de kol evi için 3+2+1 ilmek kesilir. 26 cm de ön yaka için 4+4+4+4 ilmek kesilir. Kalan 20 ilmek 4 sira örülerek bir defada kesilerek bitirilir.Ön bedenin diger yarisi ayni sekilde yapilir.
KOL: 42 ilmek baslanir. Her bes sirada bit yanlardan Ter ilmek artirilir, 52 ilmek olana dek ilmekler ortalanir, ortada kalan 8 ilmek (4+4) soldan saga burgu yapilir. Bu islem ko boyunca tekrarlanir (5 sirada bir). 3 ters 1 düz örgüyle devam edilir ve kol evi için 4C cm de 3+2+1 ilmek kesilir. Yanlardan hei düz sirada 6 kez 1 ilmek, 2 kez 2 ilmek, 2 kez 3 ilmek kesilerek omuzda kalan 8 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA: Omuzlar dikildikten sonra tüm yaka etrafindan sise 70 ilmek toplanarak 20 sira 3 ters 1 düz örülerek bitirilir.
kaynak:nako örgü
resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizörgü bolero anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri