Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Derya Baykal YENI IGNE OYASI ÖRNEGI..

YENI IGNE OYASI ÖRNEGI..YENI IGNE OYASI ÖRNEGI..
Arsivden güzel bir igne oyasi modeli oya severlere..Memlekette iken fotolamistim.Bu arada bende iyice heveslenmeye basladim igne oyasi ögrenmeye insaAllah ilerde kendi yaptiklarimida paylasirim sizlerle..Diger güzel igne oyasi modellerim için buraya tiklayiniz..

YENI IGNE OYASI ÖRNEGI..
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal FIRFIRLI KIZ ÇOCUK ELBISESININ YAPILISI

FIRFIRLI KIZ ÇOCUK ELBISESININ YAPILISI

Bu elbisenin yapilisini soran adsiz arkadasim kusura bakmasin ancak firsatim oldu açiklamasiiçin..Aviatrix berenin yapilisini yazacaktim ama önceligi bu elbiseye vermek gerekir diye düsündüm..Örgü yapanlar bilirlerki örmek anlatmakdan çok çok kolaydir lakin bildigini paylasmanin hazzida hiçbiseyde yoktur .Neyse sözü daha fazla uzatmadan hepinize Hayirli cumalar dileyerek elbisemizin yapilisina geçiyorum..



Elbiseye 80 ilmekle koyu yesille yakadan basladim, 4 dis harosa ördükden sonra,açik yesil iple ön-arka ve kollari ayiriyoruz.ön sag yaka bandi için 6 ilmek harosa ör, 5 ilmek düz 1 arttir 2 düz ör 1 arttir ve kol için 14 ilmek düz ör 1 dola 2 düz ör 1 dola ve arka için 22 ilmek düz ör 1 dola 2 düz 1 dola ve sol kol için 14 ilmek düz ör 1 dola 2 düz ör 1 dola 5 ilmek düz ör 6 ilmek ön sol yaka bandi için harosa ör..Arka sira ters ör.




Artirma su sirayla:


1 dola 2 düz 1 dola
1 dola 4 düz 1 dola
1 dola 6 düz 1 dola

1 dola 2 düz 1 dola.....devam eder.




Bu sekilde örnegi kurdukdan sonra ön yaka bandi isteginiz boyuta gelince örüp yaka bandlarini üst üste getirip birlestirerek örgüye misina sisle devam ediyoruz.





Arttirmalari her zaman düz tarafdan yapiyoruz.kol boyuna ulasinca kol ilmeklerini ayirip bedeni örmeye devam ediyoruz.16-17 cm düz örüyoruz ve bütün ilmekleri kesiyoruz.Kestigimiz ilmeklerin ters tarafa gelen kismindan ayni sayida yeniden ilmek çikarip 14 sira düz örüp yeniden tüm ilmekleri kesiyoruz ve ters yönden yeniden ilmek çikarip 14 sira daha düz örüp, burada ilmekleri kesmedende devam edebilirsiniz.ilmek arttirmayi ben söyle yaptim 1 düz ördüm 1 ilmegin yanindan gizli ilmekle arttirma yaparak ördüm.Her ilmegin yanindan arttirmada yapabilirsiniz ama örgü agirlasir gibi geldi bana..sonrasinda da firfirlarini 2 sira düz ör 1 sira 2 düz bir dola seklinde örüp
10 cm + 3 disde harosa yaparak tamamladim.Düz tarafda kaln ilmekleri sise takarak ayni yöntemle örüyoruz..kollarinida koyu yesil iple 4 dis harosa yapiyoruz.



Keske örerken resimleseymisim.Bu anlatimla örmek isteyenlere biraz olsun yardimci olabilmisimdir umarim..Kolay gelsin ören dostlara..selametle kalin..
FIRFIRLI KIZ ÇOCUK ELBISESININ YAPILISI
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal YENI SIMLI SABUNLARIM...

YENI SIMLI SABUNLARIM...
YENI SIMLI SABUNLARIM...
YENI SIMLI SABUNLARIM...
Yine hediye olarak hazirladigim sabunlarim..peçeteleyip kurdela ile çerçeveledikden sonra simli tutkalla küçük süslemeler yaptim..nasil olmus ..? resimlerde çok belli degil ama isil isil farkli bir görünüme sahip oldular..

Bu arada Aviatrix berenin yapilisi hazir ama ücretsizde olsa modeli ravelry den aldigim için açiklamasini burada paylasmanin bir sakincasi varmidir sonrasinda bir sorun olurmu diye düsünerek kararsiz kaldim yayinlamakta.Aranizda bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim..


YENI SIMLI SABUNLARIM...
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal KÜÇÜK HANIMLARA BAHARLIK TIG ÖRGÜSÜ SAL...

KÜÇÜK HANIMLARA BAHARLIK TIG ÖRGÜSÜ SAL...
KÜÇÜK HANIMLARA BAHARLIK TIG ÖRGÜSÜ SAL...
KÜÇÜK HANIMLARA BAHARLIK TIG ÖRGÜSÜ SAL... Öyle güzel kar yagdiki bu yil istanbul'a resmen doyduk kara..Rahmetin görüntüsü güzel ama soguk hemde çok soguk.Güzel yanlarindan biride hava tertemiz miss gibi çek çekebildigin kadar içine...Soguk havayi hiç sevmem ama kar baska..3 gündür kizimla karin tadini doyasiya çikardik diyebilirim .InsaAllah hasta olmayiz:))Allah disarida olanlara tüm canlilara evsizlere kimsesizlere yardim etsin insan onlari düsünmeden de edemiyor..
Henüz kar kis ama ben size arkadasimin kizina ördügü baharlik sal modeliyle geldim...Kendimiz içinde örebiliriz modelden.Ben çok begendim kolay hos bir model..Örmek isteyenlere kolayliklar diliyorum..selametle ve sevgiyle kaliniz...
KÜÇÜK HANIMLARA BAHARLIK TIG ÖRGÜSÜ SAL...
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal BLOGLARDAN ÇEKILISLER

Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal MOR ÇIÇEKLI HALKALI HAVLU KENAR DANTELI

MOR ÇIÇEKLI HALKALI HAVLU KENAR DANTELI
MOR ÇIÇEKLI HALKALI HAVLU KENAR DANTELI Diger havlu kenari dantel modellerim için buraya lütfen...

MOR ÇIÇEKLI HALKALI HAVLU KENAR DANTELI
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal MEVLID KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN....BU GECEYI NASIL IHYA EDELIM?

MEVLID KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN....BU GECEYI NASIL IHYA EDELIM?

Bu gece ; (Resöfblum!) Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik. (Enbiya Söfbresi: 107) ayet-i kerimesinde de belirtildigi üzere alemlere rahmet olarak gönderilen Resöfbl-i Ekrem Efendimiz in dogdugu gecenin yildönümüdür.

Mevlid Gecesi, Kadir Gecesi'nden sonra en kiymetli gecedir.
"Mevlid günü ve gecesi mübecceldir, yöe2ni serefi, kiymeti çoktur.

Kendisine töe2bi olanlar için kurtulus vesöeelesi olan Resöfblullah Efendimizin dogumu için sevinmek,
Cehennem azöe2binin azalmasina sebep olur.

Bu geceye hürmet etmek, sevinmek, bütün senenin bereketli olmasina sebep olur. Mevlid gününün föe2zileti Cuma günü gibidir. Cuma günü, Cehennem azöe2binin durduruldugu hadöees-i seröeef ile bildirilmistir. Bunun gibi, Mevlid gününde de azöe2b yapilmaz.

Mevlid geceleri sevindigini göstermeli, çok sadaka vermeli, da'vet olunan ziyöe2fetlere gitmelidir." (Imöe2m-i Celöe2lüddöeen Abdurrahmöe2n bin Abdülmelik Kettöe2nöee)


Ayrica bu gece kazöe2 namazlari kilmali, Kur'öe2n-i Keröeem okumali, duöe2, tevbe etmeli,hayir hasenat yapmali, müslümanlari sevindirmeli, bunlarin sevöe2blarini vefat eden ölmüslerimiz ile de paylasmalidir.


Hazret-i Eböfb Bekr; "Resöfblullah Efendimizin dogumuna döe2ir yazilanlarin okunmasi için bir dirhem harcayan, Cennette bana arkadas olur." buyurmustur.


Hazret-i Ömer; "Resöfblullah Efendimizin dogum zamanina kiymet veren, islöe2ma kiymet vermistir." buyurdu.

Hazret-i Osman; "Peygamber Efendimizin Mevlid-i Seröeefi için bir dirhem harcayan, sanki Bedir ve Huneyn gazöe2larina istirak etmis gibi sevöe2b kazanir." buyurdu.


Hazret-i Ali; "Resöfblullah Efendimizin dogum zamanina kiymet verip, Mevlid-i Seröeef okunmasina sebep olan, dünyadan öeemöe2nla gider." buyurdu.


BU GECEYI NASIL IHYA EDELIM?


Bütün insanlik öe2lemine bir hidayet tarihi açan ve öe2lemlere halis ilöe2höee rahmet olan böyle yüksek sanli bir Peygamber'in ümmeti olmakla sereflenmis bulunan biz müminlere ne mutlu! Bu geceyi vesile bilerek, O'na ümmet olmanin suuruna erebilmek, Bu gecenin manevöee zenginliginden istiföe2de etmek için en azindan bir Tesbih Namazi kilalim, bir de Hatm-i Enbiya yapalim.


O'na ümmet olan müminlere gevseklik yakismaz.
Unutmayalim...

Alemlere rahmet olarak gönderilen muazzez Peygamberimizin, dogumunu anarken, yalniz mevlid okumak,ilahiler söylemek ve kandil simidi dagitmak yeterli degildir, sadece bu geceyi yasamak yeterli degildir. Yüce Allah'in sevgisine, hosnutluguna ve bagislamasina ermenin yegöe2ne yolu, Peygamberimizin yolundan gitmektir...


TESBIH NAMAZI

Tesbih namazina niyet:

ö84Yöe2 Rabböee, niyet eyledim rizöe2-i seröeefin için tesbih namazina. Yöe2 Rabböee, bu gece tesrifleriyle öe2lemleri nöfbra garkettigin sevgili haböeebin, basimizin töe2ci Resöfbl-i Zöeesöe2n Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esröe2rin hürmetine ben öe2ciz kulunu da afv-i ilöe2höeene, feyz-i ilöe2höeene mazhar eyle. Allöe2hü Ekber
Günahlarin afvina vesöeele olan tesbih namazi 4 rek'atli bir namazdir. Bu namazi kilabilmek için su tesbihi ezber bilmek icap eder:????????? ????? ??????????? ????? ????? ????? ?????? ????? ??????? ???????? ????? ?????? ????? ??????? ?????? ??????? ?????????? ??????????"Sübhöe2nallöe2hi vel-hamdü lillöe2hi ve löe2 ilöe2he illallöe2hü vallöe2hü ekber. Ve löe2 havle ve löe2 kuvvete illöe2 billöe2hil-aliyyil-aziym"

TESBIH NAMAZININ KILINISI:
Kalben tesbih namazi kilmaya niyet edilir. "Allöe2hü Ekber" diyerek namaza baslanir. Yukaridaki tesbih: "Sübhöe2neke..."'den sonra 15 kere, Zamm-i sureden sonra 10 kere, Rüköfbda 10 kere, Rüköfbdan dogrulunca 10 kere, Secdede 10 kere, Secdeden dogrulunca 10 kere, Ikinci secde de 10 kere, okunur.Böylece birinci rek'at kilinmis olur.

Ikinci rek'ate kalkilinca Föe2tiha-i seröeefeden önce yine 15 kere, diger yerlerde de, tarif edildigi gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanir.
Tesbih namazinin diger taraflari aynen diger namazlarda oldugu gibidir. Fark sadece okunan tesbihlerdir. Ikinci rek'atte oturuldugunda, "Et-tehiyyöe2tü..."'den sonra, "Allöe2hümme salli..." ve "Allöe2hümme böe2rik...", üçüncü rek'at için ayaga kalkildiginda da "Sübhöe2neke..." okunacaktir. Tesbih namazinda beher rek'atte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmus olur.

Hatm-i Enbiyöe2 yapmak için, önce 1 Föe2tiha-i seröeefe, 3 Ihlöe2s-i seröeef okunur.
Sonra: "Eöfbzu billöe2his-semöee'il-alöeemi mines-seytöe2nir-racöeem. Rabbi eöfbzu bike min hemezöe2tis-seyöe2tiyn. Ve eöfbzu bike rabbi en yahduröfbn"

Su öe2yet-i celöeele okunur ve buna göre hareket edilir:
"Bismillöe2hir-rahmöe2nir-rahöeem. Yöe2 eyyühellezöeene öe2menusbiröfb ve söe2biröfb ve röe2bitöfb vettekullöe2he lealleküm tüflihöfbn. Sadekallöe2hül-aziym"

Bundan sonra su siraya göre hatme devam edilir:
"Bismillöe2hir-rahmöe2nir-rahöeem. Innallöe2he ve melöe2iketehöfb yüsallöfbne alen-nebiy. Yöe2 eyyühellezöeene öe2menöfb sallöfb aleyhi ve sellimöfb teslöeemöe2. Sadekallöe2hül-aziym"
100 defa: Salevöe2t-i seröeefe,

500 defa:
"Rabbenöe2 zalemnöe2 enfüsenöe2 ve in lem tagfir lena ve terhamnöe2 leneköfbnenne minel-hasiröeen"

100 defa: Salevöe2t-i seröeefe,

100 defa: Salevöe2t-i seröeefe,

500 defa:"Rabbi ennöee messeniyed-durru ve ente erhamür-röe2himöeen"

100 defa: Salevöe2t-i seröeefe,

100 defa: Salevöe2t-i seröeefe,

500 defa:"Löe2 ilöe2he illöe2 ente sübhöe2neke innöee küntü minez-zöe2limöeen"

100 defa: Salevöe2t-i seröeefe,

100 defa: Salevöe2t-i seröeefe,

500 defa "Löe2 havle ve löe2 kuvvete illöe2 billöe2hil-aliyyil-aziym"

100 defa: Salevöe2t-i seröeefe, okunur. Sonra duöe2 yapilir.


Mevlüt kandili namaziMevlid Kandilinde kilinan namaz
Bu mubarek gecede kilinmasi gereken özel bir namaz olmamakla birlikte 12 rekat namaz kilinmasi eftal görülmüstür.iki rekatta bir selam verilecek.her rekatta istedigin sure okunabilir.istenirse ihlasla da kilinabilir.1,11,21 vs istege göre sayida ihlasla da kilanabilir.
Bunun disinda
2 rekat: Allah rizasi için2 rekat: Efendimizin sefaati için2 rekat: ana-baba hakki için2 rekat: kul hakki,komsu hakki vs üzerimizdeki haklarin affi için2 rekat: kendi dualarimizin kabulü için namaz kilinabilir.



Bütün köe2inatla bu geceyi karsilayarak,
O'nun (s.a.v) öe2leme tesrifine kiyam edelim..!
Bu kandil içimizde ayri bir kipirti, apayri bir heyecan olsun..!
Bu muhtesem gecenin, gündüzünde oruç tutalim..!
Sevaplarimiz çok, Kandilimiz Mubarek Olsun..!


MEVLID KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN....BU GECEYI NASIL IHYA EDELIM?
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal KALPLERI ISITAN ÖRGÜ MINIK PANDA VE YENI ÖRGÜ PEPELER...

KALPLERI ISITAN ÖRGÜ MINIK PANDA VE YENI ÖRGÜ PEPELER...
KALPLERI ISITAN ÖRGÜ MINIK PANDA VE YENI ÖRGÜ PEPELER...
KALPLERI ISITAN ÖRGÜ MINIK PANDA VE YENI ÖRGÜ PEPELER...KALPLERI ISITAN ÖRGÜ MINIK PANDA VE YENI ÖRGÜ PEPELER...
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal GÜL DESENLI UZUN LIF MODELI

GÜL DESENLI UZUN LIF MODELI
GÜL DESENLI UZUN LIF MODELIGÜL DESENLI UZUN LIF MODELI
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal PEMBE GÜLLÜ HAVLU KENARI DANTELI

PEMBE GÜLLÜ HAVLU KENARI DANTELI
PEMBE GÜLLÜ HAVLU KENARI DANTELIPEMBE GÜLLÜ HAVLU KENARI DANTELI
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal BULASIK SÜNGER'INDEN KEDICIK...SÜNGER KEDI

BULASIK SÜNGER'INDEN KEDICIK...SÜNGER KEDIBu kedicigin yapilisini ilkokulda faaliyet dersinde ögrenmistim ama süngerden kedi yapildigini da çoktaan unutmustum taaki yüzük kutum için sünger lazim oluncaya kadar..Sünger alirken aklima geldi kedicik bir degil bi kaç tane aliverdik süngerden..Evde ne varsa boncuk kurdela süsleyiverdik kizimla birlikte.Yavrusumun çok hosuna gitti bu faaliyet..Kedimizin isim bile koyduk..Süslü..:)) Okul öncesi çocuklar için güzel bir oyuncak sevimli bir arkadas..Yapmasida çok kolay; süngeri tam ortadan sikica bagliyoruz , süngerin kisa kenarindan iki tarafinada kulakciklarini bagliyoruz hepsi bu..göz burun falan yoksa bile boya kalemleriyle boyayabilirsiniz..
Bugünlerde yorumlariniza geri dönüs yapamiyorum sizleri ziyarete gelemiyorum, kusura bakmayin dostlar...3-5 gün daha böyle devam edecek gibi görünüyor...Kartopu'nun fikir yumagi sitesinde baslattigi yarismaya katilmaya karar verdim..Biliyorsunuz katilimlar çokdan basladi bir çok arkadasin tasarimi onay almis facelerinde okuyorum..Henüz vakit var sizlerde katilabilirsiniz..Sonuçta kazanmak çok güzel olur süpriz olur çok mutlu eder beni elbet. Açikçasi öyle ustalar varki kendime pek bi sansda vermiyorum hatta tasarimim kabul edilirmi ondan bile emin degilim ama hadi hayirlisi olsun diyerek katilmis olmanin mutlulugunu heyecaninida yasamak istiyorum desemde bellimi olur diye yarismanin ödülü ile ilgili hayaller kurmaya basladim simdiden:))) neler yapicam neler bi bilseniz:))
Neyse dostlarim, ziyaretçilerim bizden haberler simdilik bu kadar..InsaAllah ilerleyen günlerde tüm yorumlara iade ziyareti yapacagim..Gününüz güzel geçsin selametle kalin..sevgiler..

BULASIK SÜNGER'INDEN KEDICIK...SÜNGER KEDI
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal KELEBEK MODELI IGNE OYASI ve HAYIRLI CUMALAR...


KELEBEK MODELI IGNE OYASI ve HAYIRLI CUMALAR...
KELEBEK MODELI IGNE OYASI ve HAYIRLI CUMALAR...
Bugün bayram olsun.Hüzünler dönüssün sevince. Rabbim yaralarimizi sarsin Rauf adiyla!Kalbimizdeki marazlari gidersin Safi namiyla!Cumaniz mübarek olsun!

Olsun ki, yürekler atsin diye.Olsun ki, ask-i Muhammed gönüllere azik olsun.Olsun ki, paramparça bu ümmet;kardeslik bilinciyle kaynatilmis, tevhid temeli üzerine kurulmus,çatisi Kuran, ziyneti sünnet olan bir kaleye dönüssün!Cumaniz Mübarek Olsun.
KELEBEK MODELI IGNE OYASI ve HAYIRLI CUMALAR...
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal GAMZE ANNE IÇIN GEREKLI BILGILER VE SON DURUM


Sevgili gamzeyi hiç tanimam bilmem ama permarende durumunu kendi blogunda da son yazdiklarini okudugumda hem çok üzüldüm kelimelerim bogazimda dügümlendi hemde hastaligi karsisinda güçlü durusu çok etkiledi beni..Anne o hemde kendi canindan önce evladini esini düsünen yüregi güzel kendi güzel gerçek bir anne..Allah onu evladina sevdiklerine bagislasin..Dualarimiz seninle sevgili arkadasim..Insan böyle bir durum karsisinda görüpde görmezden, duyupda duymazdan gelemiyor, bende kendi adima en azindan ziyaretçilerimden, dostlarimdan duymayan kalmasin diye gamze ile ilgili asagidaki yaziyi Aylianneninblogundan oldugu gibi yayinliyorum...Destek olmak isteyen herkes asagidaki yaziyi blogunda, face ve twitterinde paylasabilir.Ne kadar çok insana ulasilirsa o kadar iyi..


Gamze anneyi pek çogumuz artik taniyor ve durumunu biliyoruz. Ancak bilmeyenler için tekrar kisa bir bilgilendirme yapalim:



Gamze genç bir anneö85 3 yasinda bir oglu var ve kendisine lösemi teshisi konuldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tip Fakültesi Onkoloji Bölümünde yatiyor.

Son durum:
Son durum:

. SU ANDA KAN GEREKMIYOR .

.Ilik nakli gerekli. Ilik nakli için donör aranmaya pazartesi günü (13.02.2012) günü baslanacak.

.Pazartesi günü kemoterapiye baslanacak. ÖNÜMÜZDEKI HAFTADAN ITIBAREN Trombosit ihtiyaci olacak. ALINAN TROMBOSIT EN FAZLA 5 GÜN SAKLANABILDIGINDEN, IHTIYAÇ OLDUKÇA A RH + grubundakilerin Dokuz Eylül Üniversitesi ne gidip TROMBOSIT vermeleri gerekecek.

.Pazartesi günü kemoterapiye baslanacak.

.Kardesinin iligi uymamis, yakin akrabalarin uyma ihtimali yüzde 1 imis. Digerlerinin uyma ihtimali ise 40 binde 1. Çapa da 27 bin donör örnegi varmis. Oranin düsüklügünü hesaplayabilirsiniz.Bu yüzden bu havuz daki sayi ne kadar çogalirsa, Gamze nin kurtulma sansi o oranda artacak.Yani, donör olmak için basvurmak ve küçücük bir tüp kan vermek ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLI.Ama ayni gün içinde yüzlerce kisi gitmesin ayni merkezlere. Bunun için organize olup liste olusturmak gerek. Çapa daki konsey persembe günleri toplaniyormus, persembe öncesi gitmek iyi olur.

.Gamze nin lösemi teshisi: AML M5 (Akut miyoloblast lösemi)

.Daha önce kök hücre nakli gerçeklestirilmis ancak ney yazik ki hastalik tekrar nüksetmis.

.Hepiniz donör olarak kan verebilirsiniz: Akraba Disi Doku ve Kordon Kani Bagisi yapilabiliyor.

.Gamze için bir blog açildi bütün güncel bilgiler burada: Gamze Akbas
Kendisine pozitif, samimi ve iyilesecegine inandiginizi yazmak isterseniz:gamzeakbasicin@gmail.comBuraya atilan mailleri kendisi bizzat okuyor.

.Odasina geçmis olsun kartlari göndermek isteyen anneler her ilde kendi içinde organize oluyorlar. Internet anneleri google grubuna üye olabilir ya da Nurturia daki olusuma katilabilirsiniz.

ADRES: Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi-IZMIR. Oda numarasi 4865 Hematoloji Servisi, Onkoloji 1. kat

Ankara dan ilik donörü olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi, Ibni Sina Hastanesi, Akrabalik Disi Kemik Iligi ve Kordon Kani Bankasi Tel:(312) 508 24 44.

Istanbul dan ilik donörü isteyenler: Çapa Tip Fakültesi Ilik ve Doku Nakli Merkezi

Izmir den ilik donörü olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi irtibat no: 390 40 29 Randevu alarak gidiliyor.

Kimler donör olabilir:
18-50 yasinda sagligi müsait olan herkes kemik iligi bankasina gidip basvuru formu doldurabilir. Bir tüp kan verenler bulasici hastalik testinden geçiriliyor. Hastalik tasimiyorsa bankaya kaydediliyor.
Gönüllü vericinin kayitlari bilgisayara isleniyor, hastalarla uyum saglarsa daha ileri tetkik yapilmak için çagriliyor. Uygunsa genel anestezi altinda kemik iligi aliniyor. Vericinin legen kemiginden özel igneler araciligi ile alinan kemik iligi bir torbaya aktariliyor. Operasyon ve dikis gerektirmiyor ve hiç acimiyor. Kemik iligi vericisi ertesi gün isine dönüyor.

Kimler kök hücre bagislayamaz:
Kimlerin kök hücre vericisi olmasi uygun degildir?
18 yasindan genç veya 55 yasindan yasli olanlar, agirliklari 50 kg den daha düsük veya beden ölçüsü endeksi 40 in üzerinde olan asiri kilolu kisiler
Belirli hastaligi bulunan ve kan bankasinda kan bagisi reddedilmis kisiler
Kalp ve kan dolasim sistemi rahatsizliklari
Örnegin koroner kalp hastaligi, kalp krizi, kalp yetmezligi, tedavi gerektiren kalp ritmi bozukluklari, düzensiz yüksek tansiyon gibi
Solunum yollari rahatsizliklari
Örnegin agir kronik astim (düzenli ilaç tedavisi gerektiren), kronik bronsit, akciger veremi, akciger embolisi gibi
Kan, kan pihtilasma sistemi veya kan damarlari rahatsizliklari
Örnegin oto-immün anemi, A tipi hemofili, derin venlerde tromboz gibi
Ruhsal rahatsizliklar, santral sinir sistemi rahatsizliklari
Örnegin tedavi gerektiren depresyonlar, psikoz, sizofreni, epilepsi, multipl skleroz gibi
Oto-immün sistem rahatsizlari
Örnegin romatoid artrit (romatizma), kolajenozlar, Crohn hastaligi, ülseröz kolit, troid gibi
Salgi bezleri rahatsizligi
Örnegin Diabetes mellitus gibi
Kötü huylu sayilan (kanser hastaligi) rahatsizliklar
Enfeksiyona neden olan rahatsizliklar
Örnegin Hepatit B veya C (iyilesmis dahi olsa), kronik borelyoz, HIV-enfeksiyonu
ve digerleri.
Kendisine yabanci organ veya doku nakli yapilmis olan kisiler
Örnegin; böbrek, kalp, cilt, kornea tabakasi, beyin zari, baldir siniri gibi
Bagimliligi bulunan kisiler
Örnegin; alkol, uyusturucu madde ve ilaç bagimliligi gibi

Gamze için desteklerin bir de manevi boyutu var. Internette bir araya gelip sayiyla dua paylasan anneler var. Yasin okuyanlar, hatim indirenler, salavat okuyanlarö85

Nurturia destek grubundaki sayi: 421
Facebook grubundaki üye sayisi: 3584
Twitterda #gamzeiçin1tüpkan yazip destek verebilirsiniz.

Bir annenin hayata yeniden dogusu için binlerce insan bir araya geldi.

Daha önce yazdigim gibi:

Haydi!
Bugün Anjelika Akbar in paylastigi bir Rus atasözü ile sözümü bitiriyorum. Bir insan aci duyabiliyorsa canlidir. Bir insan baska bir insanin acisini duyabiliyorsa insandir.

Haydi güzel insanlar, haydi!

GAMZE ANNE IÇIN GEREKLI BILGILER VE SON DURUM
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal KARDAN ADAM DESENLI UZUN LIF MODELI..

KARDAN ADAM DESENLI UZUN LIF MODELI..
KARDAN ADAM DESENLI UZUN LIF MODELI..
Diger lif modellerim için buraya lütfen...
KARDAN ADAM DESENLI UZUN LIF MODELI..
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal ERKEK ÇOCUK SÜVETERI

ERKEK ÇOCUK SÜVETERI
ERKEK ÇOCUK SÜVETERI
ERKEK ÇOCUK SÜVETERI
Hepinize saglikla, huzurla geçirebileceginiz bir hafta diliyorum sevgili ziyaretçilerim ve dostlarim bloguma hosgeldiniz.. Bu örgü süveter modeli çok sevdigim bir arkadasimin ellerinden..Örnegin adini bilmiyorum ama yakindan resimlemeye çalistim..Bu örnekden bende biseyler örmeyi planliyorum ama elimde yetismesi gereken siparislerim var bir süre daha bekleyecek gibi...

ERKEK ÇOCUK SÜVETERI
Devamını Oku >> 0 yorum

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri