Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Derya Baykal akilli ipten kazak anlatimi

Malzemeler: 8 ve 6 numara normal sis 65 numara 40cm uzunlugunda kablolu(dairesel sis) uygun ip

ARKA
6 numara sise 46 ilmek ile baslanir.95cm boyunca 2 düz2 ters lastik çalisilir ve 8 numara sise geçilerek 1 sira ters 1 sira düz örülmeye baslanir.33. ve 49. siralarda her iki kenardan 1'er ilmek eksiltilir.42 ilmek kalmis olacak.Parça boyu 43 cm olana kadar örülür.akilli ipten kazak anlatimi
resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz
 ARKA KOL SEKLI
43 cm tamamlandiktan sonra 2 sira daha örülür.Sonraki her 4.sirada her iki taraftan 1'er ilmek eksiltilir.Bu islem 24 ilmek kalana kadar devam eder.24 ilmegi elde ettikten sonra kol oyuntusu 23 cm olana kadar çalisilir ve arka parça bitirilir.


ÖN
Parça boyu 585 cm olana kadar arka parça gibi çalisilir.Son örülen sira ters sira olmalidir.


BOYUN SEKLI
(Düz sira) Ilmeklerin tam ortasinda kalacak 6 ilmege kadar düz örülürdiger yumaktan ip alinarak ortadaki 6 ilmek kapatilir ve sira sonuna kadar düz örülür.(Her iki omuz ayni anda örülecek.)Arka parçadaki kol oyuntusu baslandigi anda (omuzda) boyun tarafindan 1'er ilmek 9 sira boyunca kesilir ve ön parça tamamlanir.


KOL
6 numara sise 26 ilmek atilir.95 cm boyunca 2 düz2 ters lastik örülür.1 sira ters örülür ve 8 numara sise geçilir.
(Düz sira):1 düz *1 arttir1 düz* 1 düz (isaretler arasinda kalan islem sira boyunca tekrar eder.)38 ilmek olacak.Yine 1 sira ters 1 sira düz devam ederken 33.49. ve 55. sirada her iki kenardan 1'er ilmek kesilir.Parça boyu 43 cm olana kadar çalisilir.Son örülen sira ters olacak.Sonraki her 3. sirada 1'er ilmek kesilir.8 ilmek kalinca kapatilarak kol bitirilir.


BITIS
Parçalar dikilir.65 numara dairesel sis ile boyun kenarlarindan 56 ilmek alinir.Her tur tamamlandigindaisaret o siranin basina konulur2 düz 2 ters 255 cm olana kadar çalisilir ve bitirilir.akilli ipten kazak anlatimi

0 yorum:
Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri