Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Derya Baykal sapka,sapka modeli

sapka bere modelleri,2012 örgü sapka modellerisapka,sapka modeli
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal sapka,bere modelleri

sapka,bere modelleri
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Kulaklikli bere

kulaklikli örgü bere yapilisi,tig isi,sapka,örgü,modelleriKulaklikli bere
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal yeni pike takimlari

Aplike ile dantelin harika uymu ile yapilmis oymali dantel pike takimi modeli
köseli oyma dantelin piko ile pike kumasina yapilmis çeyizlik pike takimi
aplike yapilmis pike takimi modeli,el isi pike örnekleri,hazir harç ile süslenmis el yapimi pike örnegiyeni pike takimlari
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Boncuk isleme sömentabla oda takimi





pul boncuk isleme sömentabla ve oda takimlari,nakis,el nakisi,nakis örnekleriBoncuk isleme sömentabla oda takimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal çocuk sapkasi örülüsü

açiklamali örgü çocuk sapkasi modeli
Modelin Yapilisi
Yesil örgü ipligi ile örgü sisine 98(102) ilmek atarak, 20 sira 1/1 lastik örgü örün. 21. siradan itibaren sirasiyla, 2 sira kirmizi, 2(4) lacivert, 2 sira beyaz 8 sra lacivert, 2 sira beyaz, 8 sira lacivert ve 2 sira beyaz örgü ipligi ile düz örgü örün Devaminda lacivert örgü ipligi ile 2(4) sira düz örgü örün. Bere tepesini daraltabilmek için lacivert örgü ipligi ile 3.(5.) sirada ilk 11(13) ilmegi düz örgü örürn
Siradaki ilmeklerden 2. ilmegi örgü yüzünden 1. ilmegin önüne kaydirarak, 2 ilmegi 1 ilmek düz örün. Sonraki 2 ilmegi 1 ilmek düz örün. Böylece 2 ilmek eksilmis olacaktir. Siradaki 20 ilmegi düz örgü örerek, ilmek kesme islemini aynen tekrarlayin. Tirnak içine alinan bölümü sira boyunca 2 kez tekrarlayin. Kalan 11 (13) ilmegi düz örgü örün. Sira sonunda toplam 8 adet ilmek eksilmis olacaktir.
Sonraki her 2. sirada ilmek kesme noktalarindan, ayni sekilde 8 kere 8 ilmek keserek örün. Son ilmek kesme islemi tamamlandiktan sonra siste toplam 26(30) ilmek kalacaktir. 1 sira 2 ilmegi 1 ilmek düz örerek, örün. Sonra sonunda 13(15) ilmek kalacaktir. Ilmekleri açik olarak sisten çikarin. Açik ilmeklerin içinden tigi yardimi ile örgü ipligi geçirin.
Bitirme:Örgü tigi ve basit nakis igne tekniklerini kullanarak, modelde oldugu gibi bel önündeki motifleri tamamlayin. Bere arka orta dikisini gizli dikis ile birlestiriri. Bel tepesinde ilmekleri sikistirarak, ipligi sabitleyin. Bere ucundaki 1/1 lastik örgüyü ortasindan içe dogru katlayin. Bere tersinde, örgü ucunu 1/1 lastik örgünün son sirasini gizli dikis ile tutturun.çocuk sapkasi örülüsü
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Örgü yelek örülüsü

bayan yelegi örülüsü anlatimli örgü modelleri
Modelin Yapilisi
ARKA: 90 ilmek baslanacak. 4 sira örüldükten sonra bedendeki pensleri olusturmak için beden de kesimlere baslanacak. 21 ilmek örülüp 2 ilmek birlikte alinip kesilecek, 44 ilmek örülüp 2 ilmek birlikte alinip kesilecek, 21 ilmek örülecek. Ortadaki 44 ilmek sabit kalacak sekilde her 4 sirada bir kesimler üst üste birbirini takip edecek sekilde toplam 8 kere kesim yapilip bedende 74 ilmege düsülecek. Son kesim üzerine 4 sira örüldükten sonra, kesimlerin hizasinda her 6 sirada bir 5 artis yapilarak bedende 84 ilmege ulasilacak. Beden boyu 32 cm de kol evi oyuntusu için yanlardan 1 kere 3, 2 kere 2, 2 kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Beden boyu 52 cm de arka yaka ortasindan 20 ilmek yanlardan da 10'ar ilmek kesilirken omuzlardaki ilmekler de 1 kere 6, 1 kere 7 ilmek olarak kesilerek arka parça bitirilecek.
ÖN: 42 ilmek baslanacak. 4 sira örüldükten sonra bedendeki pensi olusturmak için kesimlere baslanip ön tarafdan 19 ilmek örülüp 2 ilmek birlikte alinip kesilecek kalan 21 ilmek örülecek. Ön tarafdaki 19 ilmek sabit kalacak sekilde arka parçada sirali flgilan kesim ve artislar tekrarlanarak önde 39 ilmege ulasilacak. Beden boyu 31 cm de ön yaka kesimlerine baslanip önde kenardan I ilmek içerde üst üste 2 kere I ilmek kesilip 2 sira örülecek. Tekrar üst üste 2 kere Ter ilmek 2 sira örülecek ve kesimlere bu sekilde devam edilecek. Bu arada beden boyu 32 cm e ulastiginda kol evi oyuntusuiçin yandan 1 kere 3 , 2 kere 2, 2 kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Bedende 13 ilmek kaldiginda ve beden boyu 52 cm ye ulastiginda kalan ilmekler omuz için 1 kere 6 ve 1 kere 7 ilmek olarak kesilerek ön parçada bitirilecek.Örgü yelek örülüsü
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Örgü bayan yelegi açiklamali

salyaka saç örgü örnekli bayan yelegi örülüsü
Modelin Yapilisi
ARKA: Kiremit rengi ile 66 ilmek atil ve 4 cm. lastik örülür. Kirçilli yünle di örgüye geçilir. 38 cm. de kol oyugu içi yanlardan 5 ilmek eksiltilir ve her sirac bir 3 defa 1 ilmek, 2 sirada bir 3 defa ilmek eksiltilir. Kol oyugundan 20 cn sonra omuzlar için yanlardan iki sefere 12 ilmek kapatilir yaka ilmekleri beki tilir.
ÖN: Kiremit rengiyle 34 ilmek atilir i 4 cm. lastik örülür. Kirçilli yünle di örgüye geçilir. 14 cm. de cep bordüi için sadece orta 20 ilmek üzerinden cm. boyunca kiremit rengiyle 1/1 last örülür, (diger ilmekler bekletilir).
Bodür ilmekleri kesilir. Cep içi için kiremit rengi ile 20 ilmek atilir ve 11 cm. düz örülür. Bu parça bekletilen ilmekler arasina yerlestirilir ve bütün ilmekler üzerinden kirçilli yünle düz örgü örülür. 30 cm. de yaka için 6 sirada bir 10 defa 1 ilmek eksiltilir. 38 cm. de kol oyugu için 6 ilmek kesilir ve her sirada bir 4 defa 1 ilmek, 2 sirada bir 2 defa 1 ilmek eksiltilir. Kol oyugundan 21 cm. sonra iki seferde omuz ilmekleri kesilir. Ikinci ön simetrik olarak örülür.
HAZIRLANISI: Omuzlar birlestirilir. Kol çevrelerinden 66 ilmek sise alinir ve kiremit rengi yünle 3 cm. lastik örülür. Önler ve arka yaka boyunca 191 ilmek sise alinir ve kiremit rengiyle lastik örülür. Sag taraf boyunca esit araliklarla 4 ilik açilir (5. sirada; 1. ilik sira basindan 4 ilmek sonra, sonuncusu yaka oyugu hizasinda). 2,5 cm. lastikten sonra ilmekler kapatilir. Yanlar kapatilir. Iliklerin hizasina dügmeler dikilir.Tersten cep içleri tutturulur. Hafifçe ütülenir.Örgü bayan yelegi açiklamali
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü erkek kazagi örülüsü

bogazli erkek kazagi örülüsü
Modelin Yapilisi
Arka : Örgü sisine 126 ilmek atarak, 17 sira çift lastik örün. 18. sirada çift lastik örün, ayni zamanda esit araliklarla 10 adet ilmek artlinn.
19. sira basinda 1 ilmegi ters örgü örün. 2. ilmeklen itibaren, verilen motif semasini takip ederek, semanin 14-20 ilmeklerini 5 kez tekrarlayarak, uygulayin. Devaminda semanin 1-64 ilmeklerini bir kez uygulayin. 65. ilmekten itibaren semanin 45-51 ilmeklerini 5 kez tekrarlayarak uygulayin. Kalan 1 ilmegi ters örgü örün. Sonraki siralar motif semasini ayni sekilde uygulayarak, 107 sira örün. (Motif ayni sekilde örgü sonuna kadar devam edecek).
108. sirada reglan kol kesimi için iki kenardan 1 kere 7'ser ilmek keserek 2 sira örün. 110. sira basinda ilk 5 ilmegi oldugu gibi (Motife devam ederek) örün. Siradaki 2 ilmegi 1 ilmek ters örgü örün. Sirayi örmeye devam edin. Sira sonunda 7 ilmek kaldigi zaman, ilk 2 ilmegi 1 ilmek ters örgü örün. Kalan 5 ilmegi oldugu gibi (Motife devam ederek) örün. Böylece sira sonunda 2 adet ilmek eksilmis olacaktir. Iki kenardan, ayni sekilde, sonraki her sirada 1o kere 1 ilmek ve her 2. sirada 27 kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin.
Örgü boyu reglan kol kesiminden itibaren 25 cm. 76 sira oldugu zaman, kalan 36 ilmegi arka yaka için bir kerede kesin.
Ön : Ön yaka kesimine kadar, reglan kol kesimi dahil arkada uygulanan islemleri aynen tekrarlayarak, örgüye devam edin. Not: Arkada reglan kol kesimi için, iki kenardan, her 2. sirada 27 kere 1 ilmek olan kesme islemi, önde 22 kere 1 ilmek olarak uygulanacak.
Örgü boyu reglan kol kesiminden itibaren 20 cm. 60 sira oldugunda ön yaka için örgü ortasindan 32 ilmegi bir kerede kesin. Sag tarafi beklemeye alin. Sol taraf ön yaka ipin sonraki her 2. sirada, sirasiyla 4 ve 3 ilmek keserek örgüyü bitirin. Ayni islemleri ters uygulayarak, beklemede olan sag tarafi örün. Sol kol: (Giyildigi zaman).
Örgü sisine 56 ilmek atarak. 17 sira çift lastik örün. 18. sirada çift lastik örün, ayni zamanda esit araliklarla 10 adet ilmek aritirin.
19. sira basinda verilen motif semasini takip ederek, 14-20 ilmeklerini 4 kez uygulayin. Devaminda 1-10 ilmeklerini 1 kez uygulayin. 11. ilmekten itibaren, motif semasini 45-51 ilmeklerini 4 kez uygulayin. Sonraki siralar motif semasini ayni sekilde takip ederek, ve kol seklini verebilmek için iki kenardan her 5. sirada 24 kere 1 ilmek arttirarak, 125 sira örün. Bu arada iki kenardan artan ilmekler, kenarlardaki motif ayni düzende devam ederek örülecek. (Motif ayni sekilde örgü sonuna kadar devam edecek).
126. sirada reglan kol kesimi için, iki kenardan 1 kere 7? ser ilmek keserek, 2 sira örün. 128. siradan itibaren iki kenardan her sirada 16 kere 1 ilmek ve her 2. sirada sol arka kol kenarindan 27 kere 1 ilmek, sol ön kol kenarindan 22 kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Örgü boyu reglan kol kesiminden itibaren 22 cm. 66 sira oldugu zaman, kol kesimi için sol ön kol kenarindan her 2. sirada sirasiyla 5-4-3 ve 3 ilmek keserek örgüyü bitirin. Sag kol : Sol kolda uygulanan islemleri ters uygulayarak örün.
Bitirme : Reglan kol dikislerini birlestiriri. Kol alt ve yan dikisleri birlestirin.
Yaka banti.için örgü sisine 112 ilmek atarak, 55 sira çift lastik örün. Ilmekleri açik olarak sisten çikarin. Banli arka ortadan baslayarak, yaka kenarina yerlestirin. Son sirayi sökerek açik ilmekleri ilmek dikisi ile dikin. Arka yaka ortasini gizli dikis ile birlestirinörgü erkek kazagi örülüsü
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Sal örnekleri Yapilislari

Yildiz motifli sal örnegi
Modelin YapilisiSalin tümü motiflerden olusur. Uç kismindan 2 veya 3 motifle baslanacak. Kenarlarda motif ilavesi ile arttirimlar saglanarak en genis, kenara kadar örülecek. Model, 2 motifle baslanip, en genis kenari 2 m, yüksekligi 1 m olana dek motiflerin birlestirilmesiyle meydana gelmistir. MOTIF: 16 zincir çekilecek, birlestirilerek daire olusturulacak. Daire üzerine 20 sik igne yapilip 16 zincir çekilecek. 5'inci sik igneye, sabitlenerek bu sekilde 20 sik igne 5'e bölünerek 4 taç yapragi yapilacak, ikinci motif de ayni sayilarla baslayacak. Yapraklari olusturulurken çekilen 16 zincirin 8' i çekilecek. Birinci motif yapraginin 8'inci zinciri ile birlestirilecek. Daha sonra 8 zincir daha çekilip orta daireye sabitlenerek 2'inci motifin bir yapragi meydana gelecek. Bu sekilde diger motifler de yapilarak birlestirilecek. Tüm salin kenarlari tiglanarak sal bitirilecek.Sal örnekleri Yapilislari
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Örgü bayan hirkasi anlatimli

Nako akilli yünden örgü bayan hirkasi örülüsü,örgü hirka modeli
Örgü Malzemesi: Orta kalinlikta yünlü el örgü ipligi yak. 900 (950) gr kahverengi, pas rengi, misir sarisi ebruli, serit örgü ipligi yak. 350 (400) gr pas rengi/kahve karisik ve tüylü örgü ipligi yak. 1 50 gr koyu kahverengi; 9 numara örgü sisleri. 60 cm uzunlukta 5,5 numara yuvarlak örgü sisleri, 6 numara yün tigi
Dügümlü kenar: Her siranin 1. ilm. yüz örer gibi örmeden alin. Her siranin son ilmegini yüz örün.
Beden: 36,38/ 40,42
Dikkat: Tüm parçalari yaka da dahil bir kat 1 kat yün ve 1 kat seridi birlikte alarak iki kat iplikle örün. Tüm parçalari dügümlü kenarla örün!
Haraso: Gidis ve dönüs siralarini yüz örün.
Fantezi desen: ikiye bölünebilir ilm. -sayisiyla örün. 1. sira: kenar-ilm, * 1 ilm. yüz, 1 dolama, * yildizlar arasini sürekli tekrarlayin, kenar-ilm. 2. sira. : Kenar-ilm. arasinda ters örün, bu arada dolamalari sisten düsürün ve ilmekleri ayni uzunlukta çekin. 3. - 7. siralar. :Kenar-ilm. arasini yüz örün. 8. sira= dönüs sirasi : kenar-ilm, * 2 ilm. ters birlikte-örün, 1 dolama, * yildizlar arasini sürekli tekrarlayin, kenar-ilm. 9. sira. : kenar-ilm, * 2 ilm. yüz birlikte-örün, 1 dolama, * yildizlar arasini sürekli tekrarlayin, kenar-ilm. 10. sira. : 8. sira gibi örün. 11.- 14. sira: Kenar-ilm. arasini yüz örün. 14. siradan sonra 1. - 14. siralari sürekli tekrarlayin.
Örnek denemesi: 10 ilm ve 13 sira fantezi desen 9 numara sis ve iki iplik birlikte alinarak= 10 x 10 cm; 17 ilm ve 27,5 sira haraso tüylü yün ve 5,5 numara sisle= 10öd710 cm.
Arka parça: Çift kat farkli iplikle ve 9 numara sisle 56 (60) ilmekle baslayin. Pervaz için 6 cm = 12 sira haraso örün. Sonra fantezi desende devam edin. Pervazdan 67 cm = 88 sira sonra her iki yanda kol evleri için 6 ilm. kapatin= 44 (48) ilm. Kol kesiminden 19 (20) cm = 25 (26) sira sonra omuz egimleri için her iki yanda 7 (8) ilm. kapatin. Sonra izleyen 2. sirada 1 kez daha 7 (8) ilm. kapatin. Sonraki sira da kalan 16 ilmegi düz yaka açikligi kenari için bir defada kapatin.
Sol ön parça: Çift kat farkli iplikle ve 9 numara sisle 35 (37) ilm. baslayin. Pervaz için 6 cm = 1 2 sira haraso örün. Sonra izleyen dagilimla devam edin. : Kenar-ilm. 20 (22) ilm. fantezi desen, ön pervaz için 13 ilm. haraso, kenar-ilm. Kol kesini sag kenarda arka parçayla ayni yükseklikte ve sekilde yapin = 29 (31) ilm. Kol kesiminden 9(10) cm = 1 3 (14) sira sonra sol kenarda yaka açikligi için 6 ilm. kapatin. Sonra her 2. sirada 1 kez 3 ilm, 1 kez 2 ilm ve 4 kez her defasinda 1 ilm. kapatin. Sag kenarda omuz kesimini arka parçayla ayni yükseklikte ve sekilde yapin.
Sag ön parça: Sol ön parçayla karsit ayni sekilde örün. Kollar: Çift kat farkli iplikle ve 9 numara sisle 30 ilm. baslayin. Kol agzi pervaz için 6 cm = 12 sira haraso örün. Sonra fantezi desende devam edin. Egimler için her iki yanda kol agzi pervazindan sonraki 15. (7.) sirada 1 ilm. artirin, sonra her 10. sirada 4(5) kez her defasinda 1 ilm. daha artirin = 40 (42) ilm. Artirmalarda her iki yanda fantezi desene uyum saglayin. Kol agzi pervazindan 50 cm = 66 sira sonra tüm ilm. kapatin.
Baglamali kemer: Çift kat farkli iplikle ve 9 numara sisle 7 ilm. baslayin. Dügümlü kenarla haraso örün. 1,60 m boya ulasinca ilmekleri kapatin.

Tamamlanmasi: Parçalan gerin, nemlendirin ve kurumaya birakin. Dikisleri kapatin. Bu arada kol dikislerini üstten 6 cm açik birakin. Yuvarlak sisle ve tüylü iplikle yaka açikligi kenarindan 85 ilm. alin. Yaka için açik siralar halinde haraso örün. Egimler için her iki yanda 6. sirada 1 ilm. artirin, sonra her 6. sirada 3 kez daha her defasinda 1 ilm ve bunu izleyen her 4. sirada 5 kez daha her defasinda 1 ilm. artirin = 103 ilm. Yaka boyu 1 8 cm = 50 sira olunca ilm. gevsek kapatin. Kollari takin.Örgü bayan hirkasi anlatimli
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Igne oyasi yapilisi

igne oyasinin yapilisi resimli anlatimi,
  1. igneyi kumasa normal bir sekilde geçirin.
  2. igneyi ilk battiginiz yerin biraz ilerisinden ayni sekilde tekrar kumasa batirin. fakat ilk battiginiz yerden çikan ip ignenin üzerinde olacak.
  3. ignenin delik kismindan ipi tutup, ignenin altindan dolayin.
  4. ipi kendinize dogru yatirin.
  5. yavasça igneyi çekin.
  6. iyice çekip dügümleyin.
  7. yine ayni mesafe uzaklikta bir batis daha yapin ve ayni dügüm islemini tekrarlayin.
  8. bombeler yaparak devam edin.
  9. üst siraya geçerken kumasin arka yüzünü çevirin. bombesiz bir dönüs dügümü atin. dönüsleri hep bu sekilde yapin.
  10. ikinci sirada igneyi alttaki siranin bombelerinin ortasina batin. ve yine bombeli dügüm yaparak devam edin.
  11. pramitimiz bitmistir. üzerine ayni islemi ( bombeli dügüm ) yaparak simli yada renkli iple çevreleyebilirsiniz. igne oyasinda genel teknik bu dügüm olayidir.
  12. bombeleri uzunlu kisali birakarak modeller degisir
Igne oyasi yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Örgü Bolero modeli anlatimli

saç örgülü,mor renkli ajur örnekli mini bolero modeli ve açiklamasi
Sis no: 3.5
Beden: (38-40

Kullanilan Örnekler;
-1. karisik örnek (semaya bakiniz)
-2. 2/2 lastik örnek (2 düz 2 ters örülecek)

YAPILISI:


Arka:
102 (131-160) ilmek atilir, 22 sira 2/2 lastik örnek örülür. Karisik örnege geçilir, her iki siranin iki tarafindan 10 kere 1 ilmek, 6 kere 2 ilmek, 5 kere 3 ilmek, 3 kere 5 ilmek, 1 kere 12 ilmek sirasiyla arttirlir. (230 ilmek (259-288). Arka ortada 11 saç örgüsü tamamlandiktan sonra yaka su sekilde kesilir; ortadan 14 (15-16) ilmek kapatilir, her kisimdan 14 (16-17)er ilmek daha kapatilir. Sol ön için sol yaridan devam edilir. Yaka sag taraftan her 2 sirada 2 kere 1 ilmek ve her 4 sirada 1 kere 1 ilmek kesilerek sekillendirilir. 4 saç örgüsü daha tamamlanana kadar devam edilir 4 sira daha örülür ve kol su sekilde sekillendirilir; sol taraftan 12 ilmek kesilir ve her 2 sirada bir kere 10 ilmek, 3 kere 5 ilmek, 5 kere 3 ilmek, 6 kere 2 ilmek ve 10 kere 1 ilmek sirasiyla kapatilir (17 ilmek (29-42)). 12 kere her 2 sirada bir ilmek kesilerek devam edilir. Kalan 5 (17-30) ilmek kapatilir. Diger yarim sol tarafin simetrigi olarak örülür.
Kol agzi:
Kolun bir tanesinden 62 ilmek alinir (93-124) 22 sira 2/2 lastik örnek örülür bütün ilmekler kapatilir. Diger kola aynisi yapilir.

Kenarlar:
254 ilmek atilir 20 sira 2/2 lastik örnek örülür. Sonraki sirada her grupta 1 ilmek eksiltilir. Bir sira daha örülür ve eklemek için siste tutulur.

Bitirme:
Ters yönden yavasça ütülenir, kenar parçasi eklenir.
Alintidir.Emege geçenlere tesekkür ederiz.Örgü Bolero modeli anlatimli
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü bayan hirkasi açiklamali

zig zag ajur örgü bayan hirkasi anlatimli
Küçük numarali sisle 92 (100,108,116) ilmekle orgu baslanir. 2 ters, 2 duz ilmekle 10 sra lastik orulur.(4 cm) Buyuk numarali sise geçilirr. Desenli orgu ile parça ebadi; 34.25 (36.75, 39.25, 42) cm ve 72 (78, 84, 90) sira olana kadar devam edilir.



Kol Oyuntusu Sekillendirmesi :
Sonraki iki siranin baslangicinda 4 (3, 4, 5) ilmek kesilir. Her diger sirada her bir kenardan 3 (3, 4, 5) defa 1 ilmek kesilir. Desenli orgu ile etek ucundan itibaren, parça ebadi 52 (56, 59.75, 63.5) cm ve 114 (124,132,142) Sira olana kadar devam edilir.

Omuzlarin Sekillendirmesi
Sonraki 2 siranin baslangicindan 6 (8, 8, 9) ilmek kesilir. Sonraki 2 siranin basangicindan 7 (8,
9, g) ilmek kesilir. Sonraki 2 siranin baslangicindan 7 (8, 9, 10) ilmek kesilir. Ardindan 36 (39, 40, 42) arka . yaka ilmegi kesilir.

12 adet (ters sekillendirerek) Küçük numarali sislerle 44 (48, 52, 60) ilmekle baslanir. Diger islemler tüm sekillendirmeler dahil arka gibi yapilir..Ayni zamanda, parça ebadi 44.5 (48.25, 52, 56) cm ve 96 (104,114,122) sira olana kadar örülür ve bitirilir.

Yakanin Sekillendirilmesi
Yaka kenarindan 6 . (6, 7, 7) ilmek kesilir. Yaka kenarindan 3 sirada 2 ilmek kesilir. Ardindan yaka kenarindan her Sirada 5 (6, 5, 6) defa 1 ilmek eksiltilir. Desenli orgu ile parça ebadi 52 (56, 59.75, 63.5) cm ve 114 (124, 132, 142) sira olana kadar örülür.

Omuzlarin Sekillendirilmesi için arka ile eslesecek sekilde örülerek tamamlanir.

Kollar Küçük numarali sislerle 44 (44, 52, 52) ilmek baslanir. 2 düz, 2 ters 10 sira lastik örülür. (
4 cm)

Kollarin Sekillendirilmesi:
Beden sisi ile kollar sekillendirilmeye baslanir. Her 4. sirada , her bir kenardan 9 (17, 14,22) defa 1'er ilmek artirilir. Ardindan . her 6 (6, 6, 0) sirada 8 (3, 5, 0) defa her bir kenar için artirma yapilmaya devam edilir. Desenli örgu ile parça ebadi 42 (43, 43, 44.5) cm ve 90 (92, 92, 94 )sira olana kadar devam edilir.

Kolun üst kisim sekillendirilirken;
Her iki kenardan da 3 (3, 4, 5) ilmek kesilir. Her iki kenardan, her diger sirada 3 (3, 4, 5) defa, 1 ilmek eksiltilir. Her iki kenardan, her sirada 15 (17, 17, 17) defa,1 ilmek eksiltme yapilir. Her iki kenardan, her 4 sirada 2 (3, 3, 3) defa 1 ilmek eksiltilir. Sonraki 4 siranin baslangicindan 2 (3, 3, 3) ilmek kesilir. Son olarak kalan 30 (28, 28, 30) ilmekler de kesilir ve bitirilir.

Bitirirken;
20 (24, 26, 30) omuz ilmekleri dikis ile birlestirilir.
Yaka bandi :
Kuçuk numarali,sisle isin on yuzunden sag yaka için 19 ilmek, arka yaka için 36 (38, 40, 42) ilmek ve sol yaka için 19 ilmek yaka çevresipden toplanir ve 2 duz, 2 ters
2.5 cm lastik örülür ve kesilir.
Sag ve SolOn Bantlar:
Kuçuk numarali sisler ile isin on yuzunden ve an kenar boyunca 90 (96,104,110) ilmek toplanir. 4 sira harosa orgu orulur ve kesilir.
Bagcik :
3 ilmekle baslanir. Duz orgu ile 275 sira ve
115 cm olana kadar orulur. Fotografta goruldugu gibi hirkanm bel hattindaki orgu deseni içinden geçirilerek baglanir.

Desenli Örgü :
1. sira :
3 ters, 2 duz ilmek beraber, sisin uzerine ip dolanir, 1 duz, 2 duz ilmek beraber, sisin uzerine ip dolanir, 4 ters tirnak isaretleri arasindaki sira sonuna kadar .tekrarlanir. 3 ters ilmekle Sira bitirilir.
2 ve tüm çift numarali siralarda :
Ilmeklerin sise geldigi gibi örülür. (düzse düz, terse ters ilmek olarak örülür.) tüm ilmek artirma islemleri ters ilmek orulur gibi yapilacak.
3. sira :
2 ters, 2 düz ilmek beraber, sisin üzerine ip dolanir, 1 düz, 2 düz ilmek beraber, sisin üzerine ip dolanir, 4 ters tirnak isaretleri arasindaki sira sonuna kadar .tekrarlanir
5. sira :
1 ters, 2 düz ilmek beraber alarak örülür,sisin uzerine ip dolanir, 1 düz, 2 düz ilmek beraber alinarak örülür,sisin üzerine ip dolanir , 4 ters tirnak isaretlerinin islemler sira sonuna kadar tekrarlanir. Son ilmek düz örülür.
7. sira :
3 ters, sisin uzerine ip dolanir 1 ilmek orulmeden kaydirilirr, 1 duz, kaydirilan ilmek diger ilmegin uzerinden geçirilir.1 . duz,sisin uzerine ip dolanir , 1 ilmek kaydirilirr, 1 duz, 1 duz, kaydirilan ilmek diger ilmek uzerinden geçirilir, 4 ters tirnak isaretleri arasindaki islemler sira sonuna kadar tekrarlanir. Son 3 ilmek ters orulur.

9. sira :
4 ters sisin uzerine ip dolanir, 1 ilmek orulmeden kaydirilirr, 1 duz, 1 . ilmek orulmeden kaydirilir, 1 duz, kaydirilan ilmek diger ilmek uzerinden geçirilir, 1 duz, sisin uzerine ip dolanir, 1 ilmek kaydirilirr, 1 duz, kaydirilan ilmek diger ilmek uzerinden geçirilir, 4 ters tirnak isaretleri arasindaki islemler sira sonuna kadar tekrarlanir. Son 2 ilmek ters örülür.

11. sira:
5 ters, sisin uzerine ip dolanir, 1 ilmek orulmeden kaydirilir, 1 duz, kaydirilan ilmek diger ilmek uzerinden geçirilir, 1 duz, sisin uzerine ip dolanir, 1 ilmek orulmeden kaydirilir, 1 duz, kaydirilan ilmek diger ilmek uzerinden geçirilir, 4 ters tirnak isaretleri arasindaki islemler sira sonuna kadar tekrarlanir. Son ilmek düz örülür

1 ve11. siralar arasindaki islemler tekrarlanarak desen meydana getirilir
örgü bayan hirkasi açiklamali
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü çocuk hirkasi modeli anlatimli

bebe yaka örgü kiz çocuk hirkasi örülüsü
ARKA: 56 ilmekle baslayin ve 025 rengi ile 8 sira 1 ters 1 düz lastik örün. Model için 3 ilmek düz, 2 ilmek ters, 4 ilmek düz , 2 ters, 4 düzö85. devam edin. 4 sira böyle ördükten sonra 5. sirada ilk 2 ilmegi soldan saga atarak saç örgüsüne baslayin. 2 ters, 4 düz, 2 ters ördükten sonra tekrar saç örgüsü olusturun. 11 cm kol oyuntusu birakarak 32 cm örüp omuzu kapatin.
ÖN: 34 ilmekle baslayin. Sira baslarina 025 rengi ile 6 sira 1 ters 1 düz lastik örerek modeli uygulayin. Kolu kesmeden 24 cm ördükten sonra, yakadan 10 ilmek eksiltip omuza kadar devam edin. Toplam uzunluk 32 cm olacak.
KOL: 36 ilmekle baslayin ve 025 rengi ile 8 sira 1 ters 1 düz lastik örün. Modeli uygulayarak devam edin ve kol altina kadar 6 ilmek arttirin. Kol uzunlugu 26 cm olacak.
YAKA: Yaka oyuntusuna tig ile 48 dolgu yapin.örgü çocuk hirkasi modeli anlatimli
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü erkek çocuk kazagi

7-8 yas çocuk için örgü kazak modeli
ARKA:48 ilmekle baslayip 2 ters 2 düz, 2cm uzunlugunda lastik örün. 31 cm daha örüp kolu 2 1 1 olarak kesin. 23 cm sonra omuzlari kapatin. Toplam boy 55 cm, omuz genisligi 8 cm olacak.
ÖN: 48 ilmekle baslayip arkadaki lastigi uygulayin. 22 ilmek düz, 1 ters, 2 düz, 1 ters, 22 düz olarak, 31 cm örün. Kolu 2 1 1 olarak kestikten sonra, 11 cm daha düz örün. Yaka için 8 1 1 1 ilmek keserek yakayi olusturun. 7 cm daha düz örüp omuzlari kapatin. Omuz genisligi 7 cm olacak.
YAKA: Yakadan 58 ilmek çikarip 2 ters 2 düz 10 cm uzunlugunda lastik örün.
KOL: 26 ilmekle baslayip 2 ters 2 düz 2 cm uzunlugunda latik örün. 2 ters, 2 düz, 5 ters, 2 düz, 2 ters, 2 düz, 2 ters, 2 düz, 5 ters, 2 düz, 2 ters ile modele baslayin. Sonraki sirada tekrarlayin. 3.siraya, 2 düzle baslayin. 3 ilmegi sisten çikarin, ters ilmegi saga alip, düz ilmegi sola kaydirin. 4 ters ile devam edip, 3 ilmegi sisten çikarin, 1 ters ilmegi saga alin, 2 düz ilmegi sola alin. 2 düz örün, 3 ilmegi sisten çikarin, düzü saga, tersi sola alin. Model bitiminde sag ve soldaki 3 er düz ilmek ortada birlesmis olacak.Ikinci birlesmeden sonra ortada kalan 2 düz ilmegin sag ve solundan 1 er ters ilmek ile devam edin. Lastikten sonra 39 cm daha örüp, kolu 2 1 1 olarak kesin. Toplam kol boyu 63 cm olacak.örgü erkek çocuk kazagi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Nako Örgüleri

Nako örgü hirka modeli anlatimli,örgü mini hirka
Modelin Yapilisi
ARKA :
90 ilmek baslanir, düz örgü ile devam edilir. Beden boyu 25 cm de yanlardan kollar için sise 20 ilmek atilarak 15 cm daha örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
SOL ÖN :
55 ilmek baslanir, 4 sira düz örülür, ön tarafta her sirada 1 ilmek olarak 5 ilmek kesilir. Kalan 50 ilmek 25 cm örülüp ön yaka için her sirada 1 ilmek kesilmek suretiyle 9 cm daha örülür. Sol kol için sise 20 ilmek atilarak 15 cm örülüp, ilmekler kesilerek bitirilir.SAG ÖN :
70 ilmek baslanir, 25 cm düz örülür, yaka için her sirada 1 ilmek keserek 9 cm daha örülür. Sag kol için sise 20 ilmek atilarak 15 cm örülüp, ilmekler kesilerek bitirilir.KOL :
Arka ve önlerden ilmek atilarak çikartilan düsük kollardan sise 60 ilmek atilarak düz örgü ile 30 cm örülür, daha sonra 3 cm 1+1 lastik örüp ilmekler kesilerek bitirilir.Nako Örgüleri
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Oyuncak bebek örgüleri

oyucak bebeklere örgüler,
                                             oyuncak bebek örgüleri,oyuncak bebeklere örgü modelleri,kiz bebekOyuncak bebek örgüleri
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü bebek takimi modelleri

pembe renkli bebeklere örgü tam takim örgüler,

bebek hirkasi,bebek sapkasi,bebek patigi,bebek örgüleriörgü bebek takimi modelleri
Devamını Oku >> 0 yorum

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri