Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Bakla desenli sal ve semasi

Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizBakla desenli sal ve semasi
Devamını Oku >> 0 yorum

Dantel sal ve semasi

Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizDantel sal ve semasi
Devamını Oku >> 0 yorum

Yaprak sal ve semasi

Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizYaprak sal ve semasi
Devamını Oku >> 0 yorum

Kelebekli dantel ve semasi

Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizKelebekli dantel ve semasi
Devamını Oku >> 0 yorum

derya baykal sapkasi anlatimi

Yapilisi: Sapka renkli örgü ipi ile tigla örülüyor. Üst kismindan üç zincirle bir halka yapip içine iki dolgu bir zincir üç kez tekrarlanarak baslaniyor. Devaminda hep iki dolgu bir zincir seklinde örülüyor fakat her sirada aralarda ayni noktaya iki kez 2 dolgu uygulayarak artiriliyor. Kafamiza göre ördükten sonra kenarina on sira dolamadan batilan sikiyne örüyoruz. Kenarindaki süs gülü ise ayri olarak örüp dikiyoruz. Güldezincir üzerinedolgu ile baslanip her sirada aralardadolgular artirilarak yapiliyor.Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizderya baykal sapkasi anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Dantel Masa Örtüsü Modeli Yapilisi ( anlatimli

Yapilisi :
OTUZ IKI kare x OTUZ IKI sira/ON x ON cm. Danteli enine örülecek. Semaya göre çalisin. ELLI ÜÇ kare için YÜZ ALTMIS + ÜÇ yedek + ilk bos kare için IKI zincir çekin. A okunda baslayin, BIRINCI trabzani tigdan itibaren DOKUZUNCU zincire yapin. Her bos kare için IKI zincir, BIR trabzan yapin; dolu karelerde zincir yerine trabzan örün. Artirmalar ve eksiltmeler yapin. A endash B arasindaki motif grubunu (= ALTMIS SEKIZ sira) ÜÇ kez çalisin. B endash C arasindakilerle devam edin, buArada sol kenarda ki çizgiye dikkat edin. Ipligi kesin. D okunda tekrarBaglanin E okuna kadar verilen ON YEDI sirayi örün. Böylece dantelin bir çeyregiBitmistir. Danteli ÜÇ kez daha örün. Dantel uçlariniElde dikerek birlestirinö85
Bitirilmesi: Kumasi ve danteli yikayin. Danteligerin. Kumasi yün on iki x yüz on iki cm büyüklügünde, düz iplikte biçin, sekiz cm pay birakin. Kumas kenarlarina on bes cm mesafede 0.5 cmÜzerinden iplik çekin. Dis kenarlariniBastirin (mektup kösesi). Kenarlari ütüleyin. Antika isi yapin. Danteli örtüyeEkleyin.
Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizDantel Masa Örtüsü Modeli Yapilisi ( anlatimli
Devamını Oku >> 0 yorum

ENTRELAK atki ve bere örnegI YAPILISI

sise iki ilmek atin her sirada hem basta hem sonda artirarak 32 ilmek olana kadar iki sira ters iki sira düz olarak örün .diger renge geçelim tekrar iki ilmek atalim sise yine her sirada basta ve sonda artirarakonsekiz ilmek olana kadar iki ters iki düz örelim .ördügümüz iki parçayida ayni sise takalim simdi .aslinda bu atki misinali sisle örülüyo ama ben sevmem misinali sisi ondan normal sisle yapin .neden misina derseniz örerseniz anliyicaksiniz ..simdi diyelimki kahve ipi 18 kremide 32 ilmek yaptik kahveden örmeya basliyoruz tam ortaya gelince bir ilmek kahve bir ilmekde kremi beraber örüyoruz .bu arada her basta bir artirma yapiyoruz.bu sekilde krem ip 14 ilmek olana kadar basta bir ilmek artiriyoz ortada iki ilmek bir örüyoz krem 14 olunca sira geldi kremi örmeyeö85.krem ip sisin diger basinda kaldigini göreceksiniz. misinali sisin önemi çikio ortaya biz normal sisle örmüstükyasiz sisteki örgüyü diger sise örmeden alin alinki krem ip elinize gelsin bu seferde kremi örüyoz bir artir ortada iki rengi bir ör taki kahve ip ondört olana kadar ö85.uçlarinda sekil bozuklugunu gidermek için;kahve ve krem ip 25 25 ilmek olacak ve bu sefer artirdigimiz yerden kesmeler basliyicak her bastan iki ilmegi bir örerek ve ortadada aynen iki ilmek bir örülerek devam edicez taki ilmekler bitene kadar ö85Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizENTRELAK atki ve bere örnegI YAPILISI
Devamını Oku >> 0 yorum

Tig isi Örme kasket yapilisi (anlatimli

Yapilisi :
alti zincir cekiyoruz . birlestirip halka yapiyoruz .iki zincir cekip 16 tane trabzan yapiyoruz ,ve ucunu yine sik igne ile birlestiriyorsunuz.
ikinci sirada her trabzana iki tane trabzan yapilip sayi 32 olacak fakat püf nokta bir trabzana ustten batilacak diger yanindakine alttan batilacak , simdi iki zincir cekip ikinci sirayi yapiyoruz . ilk trabzana ustten batip ilk trabzani olusturuyoruz , ayni yere tekrar batarak bi tane daha trabzan yapiyoruz boylece 1 trabzan 2 tane olmus oluyor ,diger trabzana alttan batiyoruz ayni sekilde iki tane alttan trabzan yapiyoruz , sirayi bu sekilde bitiriyoruz .
üçüncü.sirada iki zincir cekip ustten aldigimiz trabzanlari yine ustten yapiyoruz 2 tane . alttan aldigimiz trabzana geciyoruz yanliz bu defa alttan aldigimiz ilk trabzani ayni yere iki defa trabzan yaparak ikiliyoruz .Yanindaki diger alt trabzanida tek örüyoruz .Böylece üç tane alttan trabzan olusuyor.Sonra üstten alinan trabzanlar diye bu sekilde devam ediyoruz .
Bundan sonraki siralarda alttan alinan trabzanlarda bu sekilde artirma yaparak devam ediyoruz ama ustteki trabzanlar hep iki tane kalacak onlarda artirma olmayacak .Ta ki alttan alinan trabzanlarin sayisi on olana kadar devam ediyoruz .
Simdi basiniza ölcün küçükse bi sira daha artirin onbir tane olsun trabzanlar , artirma islemi bitince artirmadan dört sira onbir alt trabzanli örün .Sonraki sirada ise alt trabzanlari yaparken ilkini yani önceden artirdiklarinizi geri dönüs eksiltme yapmaya baslayin yani ilk trabzani atlayip ikinciden baslayarak gidin sirayi ,on trabzana düsürün .Bu sekilde alttan alinan trabzanlar alti ya dusene kadar devam edin , sonra tekrar basa geldiginizde kalan butun trabzanlari ustten alma trabzan seklinde örün.
Kasketin yapilisi: Sapkayi ikiye katlayin , bir ucundan diger ucuna trabzanlarin ustune sik igne yapin yani ilmek almadan .Sonra elimizdeki o sert cisme gore eksiltmeler yaparak sikigne seklinde örücez . Daha sonra ipi keselim bitirelim..Simdi kasket kisminin alt katini örücez .
Baslangic yerinden ilmek cikararak sikigne seklinde ayni ölcülerde bir kat daha yapicaz .
daha Sonra o sertcismi arasina koyup tigla birlestiricez , yadaisteyen igne ilede birlestirebilir .
Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizTig isi Örme kasket yapilisi (anlatimli
Devamını Oku >> 0 yorum

Sakalli ipten noel baba sapkasi anlatimi

Sapkamizi altmis ilmek beyaz ,sakalli iple ,alticm, orunuz,yine sakalli kirmizi iplik takip bescm isleyiniz ,
bescm isledikten sonra bes ilmek isle iki kes.besilmek isle ,ikikes.
islem iplik bitene kadar orunuz ,
arka kismi duz isle.  ikicm  yine kirmizi ipligi devam ettikten sonrayine ön taraftan bes,ilmek isle,iki,kes ayni islem iplik bitene kadar devam ediniz,   onbescm olana karar orunuz ,,son yirmiiiki ilmek kalinca yirmisekiz ,cm orunuz ,kenarlarini dikip ucuna ponpon yapiniz ve yilbasi sapkamiz artik hazir ,Hadi bayanlar cokuklarinizi sevindiriniz yarim saatte orulebiler bir sapka sizlere yeni yil armaganim olsunö85Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizSakalli ipten noel baba sapkasi anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Dantel peçete kenarlari ve semalari

Devamını Oku >> 0 yorum

dANTEL FISKOS VE SEMASI

Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizdANTEL FISKOS VE SEMASI
Devamını Oku >> 0 yorum

Altigen dantel ve semasi

Altigen dantel ve semasiResimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizAltigen dantel ve semasi
Devamını Oku >> 0 yorum

DANTEL YATAK ÖRTÜLERI

Semalari ve siradisi tig battaniye örnekleri çesitli:  Bölüm 1  Bölüm 2 , Bölüm 3 .
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI


DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI


DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI


DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI


DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI
DANTEL YATAK ÖRTÜLERI

Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizDANTEL YATAK ÖRTÜLERI
Devamını Oku >> 0 yorum

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri