Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Derya Baykal Eldivenli Bebek Hirkasi anlatimi

Eldivenli Bebek Hirkasi anlatimi

Eldivenli Bebek Hirkasi anlatimiEldivenli Pembe Bebek Hirkasi Anlatimli
ARKA: 61 ilmek baslanacak. Haraso olarak örgüye devam edilip beden boyu 21 cm de kol evi oyuntusu için yanlardan 2'ser ilmek kesilip yine yanlardan I ilmek içerden içli kesimlere baslanip üst üste 21 kere l er ilmekli içli kesimler yapilarak bedende 15 ilmege düsülecek. Tepede kalan 15 ilmekte kesilerek arka parça bitirilecek.
ÖN: 43 ilmek baslanacak. Ön kemer tarafindaki 8 ilmek ve diger yandaki 27 ilmekte haraöbb örgü yapilirken aradaki 8 ilmekte ilmekler düz olarak örülüp bu ilmeklerde diagram takip edilerek sirali bükümler yapilacak. Beden boyu 21 cm de kol evi oyuntusu için yandan 2 ilmek kesilip yine yandan 1 ilmek içerden içli kesimlere baslanip üst üste 12 kere l er ilmek kesilip yine yandan içli kesimlere devam edilirken bu arada yaka kenarindan 16 ilmek kesilip daha sonrada her 4 sirada birde 4 kere l er ilmek kesilirken yanda toplam 19 kere l er ilmek içli kesim yapilip tepede kalan 2 ilmekte kesilerek ön parça bitirilecek. Sag ön parçada ayni sekilde baslanip ön kenar bandinda alttan 16 dis haraso oldugunda kenardan 4 ilmek içerden ilk ilik açilip diger iliklerde her 10 dis harasoda bir açilarak bu ön parçada toplam 3 öe2det ilik açilacak. Diger önde yapilan sirali islemler tekrarlanarak örülüp bitirilecek.
ELDIVEN: Pembe iplik ile 38 ilmek baslanacak, ilmekler 2 düz 2 ters olarak dizilip 10 sira lastik örülecek. Lastik örgü üzenne eflatun iplik ile düz örgüye baslanacak. 8 sira düz örüldükten sonra kesimlere baslanacak. 8 ilmek örülüp 2 ilmek birlikte alinip kesilecek. Tekrar 2 ilmek birlikle alinip kesilecek 14 ilmek örülüp pes pese her 2 Ilmek birlikte alinip kesilecek. 8 ilmek örülecek. Bu kesim üzerine 6 sira örülüp kesimlerin üzerinde ayni sekilde kesimler yapilip 4 sira örüldükten sonra kesim sekline devam edilecek. Daha sonra üsl üste 4 kere
daha  kesilerek 1 sirali olarak 7 kere kesim tekrarlanarak tepede 10 ilmege düsürülecek. Kalan 10 ilmekte kesilerek bitirilecek. Eldiven dikildikten sonra lastik kismi içine ince lastik geçirilecek. Pembe iplik bükülerek eldivenlerin lastik ucuna tutturulacak.
nako örgü sitesi
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriEldivenli Bebek Hirkasi anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Kalpli hirka anlatimi

Sis no: 5,5
Örgü sekli: Düz örgü, pirinç örgü
Aksesuar: 5 adet dügme Not: Bu sirin hirkamzi yaparken nakonun renkleri ve malzemelerini kullandik. Siz kendi zevkinize uygun renklerle de yapabilirsiniz. Hirkamizin diagrami yazimizin sonunda verilmistir.
Yapilisi: ARKA: 56 ilmek baslanir ve 3 cm pirinç örülür. Di- agram takip edilerek pirinç örgü ile motifler yapilir. Beden boyu 19 crn de kol evi için yanlardan 2'ser ilmek kesilir. 12 cm daha örülerek arka yaka için ortadan 18 ilmek omuzlarda kalan 17'ser ilmek üç kademede kesilerek bitirilir.
ÖN: 32 ilmek baslanir ve 3 cm pirinç ötülür. Diag-ram takip edilerek ters örgü ile motifler yapilir. Beden boyu 19 cm de kol evi için yanlardan 2'ser ilmek kesilir. Kenar bordürü için ön ortadan 5 ilmek pirinç olarak örülür. Her 6 cm de bir 5 adet ilik açilir. Beden boyu 19 crn de kol evi için yandan ? sor ilmek kesilir. Reden boyu 27 crn de yaka için b+3+2 1 ilmek kesilir. Kol evi 12 crn de omuzda kalan 17 ilmek üç kademede kesilerek bitirilir.
KOL: 32 ilmek baslanir ve 4 cm pirinç örülür. Diagram takip edilerek pirinç Orgu ile motifler yapilir. Her 2 crn de bir yanlardan 1'er ilmek arttirilir. Kol boyu 23 crn de kol evi için yanlardan 2'ser ilmek kesilir. 1 cm daha örülerek butun ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
Diagram:
 resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriKalpli hirka anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Çiçekli çocuk kazak anlatimi

260, 2864 (1'er yumak)
Sis no: 4
Örgü sekli: Düz örgü
Aksesuar: 3 adet dügme
Not: Malzemelerimiz nakoya aittir.
Yapilisi: ARKA: 3664 no lu iplik ile 70 ilmek baslanir. 5 cm 1+1 lastik örülür. Lastik üstü düz örgü ile devam edilir. Beden boyu 20 crn de kol evi için yanlardan 5 ilmek kesilir vp düz devam edilir (L kol). Beden boyu 33 crn de yaka için ortadan 10 ilmek, yanlarindan 2+2+1 ilmek kesilir. Toplam 3b emde omuzda kalan ilmekler kesilerek bitirilir.
ÖN: 3664 no lu iplik ile 75 ilmek baslanir. 18 sira 1+1 lastik örülür. Laslik üstü düz örgü ile devam edilir. Beden boyu 20 crn de kol evi için yanlardan 5 ilmek kesilir ve düz devam edilir (L kol). Beden boyu 30 cm de ön yaka için ortadan 13 ilmek, yanlarindan 2+2+1+1 ilmek kesilir. Toplam 35 cm de omuzda kalan ilmekler kesilerek bitirilir. On beden üzerine 184, 260 ve 2964 no lu iplikler ve sarma teknigi ile çiçekler islenir.
KOL: Kol evinden sise 80 ilmek toplanarak düz örgü ile örgüye devam edilir. Yanlarindan ara ara I er ilmek artislar yaparak 20 cm örülüp, 18 sira 1+1 lastik örülerek ilmekler kesilerek bitirilir.
YAKA: Sol omuzdan baslanip arka parçadan sise 40 ilmek alinip 4 cm 1+1 lastik örülüp bitirilir. Ayni islem kazagin ön parçasinda da uygulanip omuzda esit araliklarla 3 ilik açilir. Kazak üzerine tig ile 184, 260, 2864 no lu iplikler kullanilarak çiçek motifleri örülüp kazaga dikilir.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriÇiçekli çocuk kazak anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Tig isi bebek kazak anltimi

Tig no: 2
Örgü sekli: 3'lü trabzan, sik igne
Aksesuar: 2 adet dügme
Not: Elbisemizde verdigimiz renk numaralari nakoya aittir.
Yapilisi: ARKA endash ÖN: 72 (30 cm) zincirle baslanir. 4 sira sik igne yapilir. Üzerine 4 sira 3'lü trabzan örülür. Beden boyu toplam 20 cm olana dek ayni isleme devam edilir. Kol evi için yanlardan 3'er adet sik igne kesilir. 10 cm daha örülerek yaka kesimi için ortadaki 15 adet sik igne kesilir. Omuzlarda kalan 17'ser sik igne üç kademede kesilerek bitirilir. Arka yaka için kol evi kesimi sirasinda ortadaki 1 sik igne kesilir.
KOL: Elbisenin kol evinden tig ile 32 adet zincir toplanarak 16 cm 3'lü trabzan örülerek bitirilir.
KORDON: 200 zincir çekilir. Gül için 5 zincir çekilerek içi 12 adet sik igneyle doldurulur. Üzerine iki kez batirilarak yildiz yapilir.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriTig isi bebek kazak anltimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal TUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI

TUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI

TUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI
TUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI

TUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI


TUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI



TUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI




TUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI



























































Nako astra marka ip ve 4 numara tek tig sis.
45 zincir çekiyoruz ve 7 sira tunus isi örgümüzü yapacagiz.
8ci sirada 26 ilmek diziyoruz sisimize.26 ve 28 ci ilmegi tek ilmek olarak sisimize alacaz.
Sisten ilmekleri çikarirken8 ilmegi tek tek çikaracaz.9 ve 10cu ilmegi beraber çikaracaz.siste çikarmadan kalan diger ilmekleri bekletiyoruz.Ve tekrar 8 ilmek alacaz sise gene 9 ve 10cu ilmegi beraber alacaz. bu sekilde beklettigimiz ilmekler 11 tane kalana kadar devam edecez.
Beklettigimiz ilmek 11 tane kalinca normal tunus isi örgümüze devam edecez.Bu sekilde de 10 sira örüp örgümüzü bitirecez.Patigimizin altini ve yanini da diktikten sonra istedigimiz gibi süsleyebiliriz.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleri
kaynak:sados09blogspotTUNUS ISI BEBEK PATIGI YAPILISI
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Tepeden büzdürmeli ponponlu bebek beresi modeli yapilisi

Yapilisi :
Beremize ELLI BES  ilmek baslanir,lastik örmeden düz olarakÖrün
YIRMI sira ördükten sonra,ajurlari(delikleri) yapmak için BES ilmek arayla IKI ilmegi beraber örüp sise BIR ip atin(Bu sekilde 1 eksiltip,1 arttirmis olacaksiniz)
ajur islemini BES sirada 1 tekrarlayin,
DOKUZ endash ON sira daha düz ördüktenSonra bitirin
YanKismindan dikerekBirlestirin
üst kismindan büzdürmekIçin ayni yünden bir kordon yaparak deliklerdenGeçirip büzdürünö85
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriTepeden büzdürmeli ponponlu bebek beresi modeli yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Kesme seker örgü teknigiyle yapilmis kolay bebek battaniyesi modeli yapilisi

KESMESEKER MODELI yapilisi:
( On ilmek ters, on ilmek düz seklinde örülüyor)
-Eninde ondört kesmeseker deseni
-Boyunda ise yirmiüç kesmeseker deseni
Battaniyenin kenar modelinin yapilisi :
Kenarindaki zikzak li örgü görüntüsü battaniye örüldükten sonra ekleniyorö85modelin yapilisi asagida anlatilmistir.
Harosa modeliyle sekiz ilmek baslaniyor her sirada onsekiz ilmek olana kadar arttiriliyor.
onsekiz ilmekten sonra sekiz  ilmek kalana kadar eksiltme yapiliyorö85
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriKesme seker örgü teknigiyle yapilmis kolay bebek battaniyesi modeli yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Yaprak model bebek battaniye anlatimi

Nako bebe yünü ve 3,5nolu sis
3 ilmekle baslanir
1.sira:1 düz,1artir,1 düz,1 artir,1 düz
2.sira:5 ilmek tersörülür
3.sira:1düz,1 artir,1düz,1 artir,1 düz,1 artir1 düz,1 artir,1 düz
4.sira:2 düz,5 ters,2 düz
5.sira:1ters,1artir,1 ters,2 düz,1 artir,1 düz,1 artir,2 düz,1 ters,1 artir,1 ters
6.sira;3 düz,7 ters,3düz
7.sira:1ters,1artir,2 ters,3 düz,1 artir,1 düz,1 artir,3 düz,2 ters,1 artir,1 ters
8.sira:4 düz,9 ters,4düz
9.sira: 1ters,1artir,3 ters,4 düz,1 artir,1 düz,1 artir,4 düz,3 ters,1 artir,1 ters
10.sira:5 düz,11ters,5 düz
11.sira :1ters,1artir,4 ters,5 düz,1 artir,1 düz,1 artir,5 düz,4 ters,1 artir,1 ters
12sira:6 düz,13ters,6 düz
13.sira:1ters,1artir,5 ters,6 düz,1 artir,1 düz,1 artir,6 düz,5 ters,1 artir,1 ters
14.sira:7 düz,15ters,7 düz
15.sira:1ters,1artir,6 ters,2 düzden kes,11 düz,2 düzden kes,6 ters,1 artir,1 ters
16.sira:8 düz,13ters,8 düz
17.sira: 1ters,1artir,7 ters,2 kes,9düz,2 kes,7 ters,1 artir,1 ters
18.sira:9 düz,11ters,9 düz
19.sira: 1ters,1artir,8 ters,2 kes,7 düz,2 kes,8ters,1 artir,1 ters
20.sira:10 düz,9ters,10 düz
21sira: 1ters,1artir,9 ters,2 kes,5 düz,2 kes,9ters,1 artir,1 ters
22sira:11 düz,7ters,11 düz
23.sira:1ters,1artir,10 ters,2 kes,3 düz,2 kes,10 ters,1 artir,1 ters
24.sira:12 düz,5ters,12 düz
25.sira:1ters,1artir,11 ters,2 kes,1 düz,2 kes,11 ters,1 artir,1 ters
26.sira:13 düz,3ters,13 düz
27.sira: 1ters,1artir,12 ters,3 kes,12 ters,1 artir,1 ters
28.sira:Bütün ilmekler düz örülür
Motifimiz yarilandi..
29.sira:2 düzden kes,aradaki ilmekler düz,2 kes,
30.sira:27 ilmek ters örülür.
31.sira:2 düzden kes,1 artir,2 kes,1 artir,2 kes,1 artir, sira sonuna kadar bu sekilde devam edilir kalan 3 ilmek kesilerek sira tamamlanir.
32.sira:25 ilmek düz örülür
33.sira:2 düzden kes,aradaki ilmekler düz,2 kes
34.sira:23 ilmek ters örülür
35.sira: 2 düzden kes,1 artir,2 kes,1 artir,seklinde son 3 ilmege kadar devam edilir kalan 3 ilmek kesilir.
36.sira:21 ilmek düz örülür.
37.sira:2 düzden kes,aradaki ilmekler düz,2 kes
38.sira:19 ilmek ters örülür.
39.sira: 2 düzden kes,1 artir,2 kes,1 artir,sekilde son 3 ilmek kalana kadar devam edilir kalan 3 ilmek kesilir.
40.sira:17 ilmek düz örülür.
41.sira:2 düzden kes, aradaki ilmekler düz,2 kes
42.sira:15 ilmek ters örülür
43.sira: 2 düzden kes,1 artir,2 kes,1 artir,sekilde son 3 ilmek kalana kadar devam edilir kalan 3 ilmek kesilir
44.sira:13 ilmek düz örülür.
45.sira: 2 düzden kes,9 düz,2 kes
46.sira:11 ilmek ters örülür.
47.sira: : 2 düzden kes,1 artir,2 kes,1 artir,sekilde son 3 ilmek kalana kadar devam edilir kalan 3 ilmek kesilir
48.sira:9 ilmek düz örülür.
49.sira:2 düzden kes,5 düz,2 kes
50.sira:7 ilmek ters örülür.
51.sira:2 ilmek kes,3 düz,2 kes
52.sira:5 ilmek ters örülür.
53.sira:2 kes,1 düz,2 kes
54sira:3 ilmek ters örülür.
55.sira:3 ilmek kesilir ve motif tamamlanir.

resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriYaprak model bebek battaniye anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Tunus isi Örgü bebek battaniyesi yapilisi

Krem ve mavi tonlarda üzeri nakisli battaniye hem sik, hem kullanisli.
3.5 numara 1 adet tig uçlu sis
Ölçüler: 70 cm. x 70 cm.
Kullanilan örgüler:
Tunus ilmegi endash Tig örgüsü
Ölçü: 19 ilmek- 15 sira 10 cm2 esittir.
UYGULAMA
Tunus Ilmegi Örgü Açiklamasi
1. sira: Tig uçlu sis ile istenilen kadar zincir çekin.
2. sira: birinci sirada çekilen her zincir üzerinden uzun ilmek olarak, siste toplayin. Siste zincir sayisi kadar ilmek olacaktir.
3. sira: ikinci sirada yapilan uzun ilmekleri geriye dogru, tek tek zincir ile birlikte örerek sira basina gelin. Böylece 2. ve üçüncü sira sonunda 1 adet tunus ilmegi sirasi olacaktir.
4. sira: ikinci sirada olusan uzun ilmeklerin içinden, uzun ilmek olarak siste toplayin.
5. sira: üçüncü sirayi aynen tekrarlayin.
Sonraki siralar için dördüncü ve besinci sirayi aynen tekrarlayin.
Battaniye: Krem renkli iplikten, üç buçuk numara tig uçlu sis ile 152 zincir çekin. Tunus ilmegi örgü açiklamasini takip ederek örgüye devam edin. Örgü boyu bastan itibaren on iki tunus ilmegi oldugu zaman, renk, ilmek ve sira sayisi için verilen tabloyu takip ederek örgüyedevam edin. Renk tablosunu bir kez uyguladiktan sonra bütün ilmekler üzerinden, krem iplikle on iki tunus ilmek sirasi örerek örgüyü bitirin.
Kenar oyasi için: Krem iplikten 3.5 numara örgü tigi ile yaklasik üç metre uzunlugunda zincir çekin. birinci sirada zincirin üzerine üç zincir biruzun ilmekten olusan kafesler örün. ikincisirada bes zincir çekin. Ilk iki kafesi birakarak 3. kafesin içinebir küçük ilmek örün. Geridönerek bes zincirin içine yedi küçük ilmek örün. Geri dönerek ilkdör küçük ilmegin üzerine 4 uzun ilmek örün. bes zincir çekin, ayni kafesin (3. kafes) içine bir küçük ilmek örün. Geri dönerek bes zincirin içine yedi küçük ilmek örün, geri dönerek ilk dört küçük ilmegin üzerinedört uzun ilmek örün . Tirnak içine alinan bölümü tekrarlayarak ayni kafesin içine toplam bes adet çiçek yapragi örün. 5. çiçek yapragini ördükten sonraikikafes birakarak siradaki uzun ilmegin üzerine bir küçük ilmek örün. bes zincir çekin. Sonraki iki kafesi birakarak üçüncükafesin içine bir küçük ilmek örün ve 1. çiçekte uygulananislemleri aynen tekrarlayarak örgüye devam edin.
Bitirme: Örülen kenar oyasini, battaniyenin 4 kenarina gizli dikis ile tutturun. Battaniye üzerindeki krem karelerin üzerine, renk numaralari verilen Muline ipliklerle, basit nakis ignesi tekniklerini kullanarak çiçek motifleri isleyin.
Not: Çapraz olarak iki uçtaki 2 ser kareye, eflatun renkli çiçek, ortadaki 2 siraya ise, 1 siraya pembe renkli, 1 siraya su yesili renkli çiçek isleme yapilacak.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriTunus isi Örgü bebek battaniyesi yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Erkek çocuklari için ponponlu örgü kukuleta SAPKA ANLATIMI

Sapkamiz 6 endash 7 yas erkek çocuklari içindir.rengini degistirip kiz çocuklarimiz içinde örebileceimiz kolay bir kukuleta oldugunu düsünüyorumö85
Ponponlu örgü kukuletamiznin yapilisi :
Kukuletamiza ALTMISSEKIZ ilmek baslayip ONALTI sira TEKLI düz lastik örün.Lastikten OTUZIKI sira sonra örgüyü ÜÇ yerden esit araliklarla eksiltmeye baslayin.BIR kenar ilmegi örün sonraki IKI ilmegi düz olarak beraber örün.YIRMI ilmek düz örün yine IKI ilmegi beraber örün.Tekrar YIRMI ilmek düz örüp IKI ilmegi beraber örün,kalan YIRMIBIR ilmegi düz örün.
SAPKAMIZ bitene kadar her önyüzde ayni yerlerden eksiltmelere devam edin.KUKULETAMIZI iki yanindan dikerek birlestirin,ponponlarini dikin.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriErkek çocuklari için ponponlu örgü kukuleta SAPKA ANLATIMI
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Bebek elbise anlatimi

ARKANIN YAPILISI :
YETMIS  ilmek baslayinVe düz örgü örün. SEKIZ sira fusya rengi ip ile,BES sira pembe,ÜÇ  sira beyaz,IKI sira bordo,BES sira fusya, BES sira bordo, BES sira fusya, IKI sira beyaz, BES sira pembe,IKI sira beyaz, DÖRT sira bordo, ON sira fusya,ALTI sira pembe,IKI sira bordo,BES sira bordo, IKI sira beyaz,IKI sira fusya, BES sira bordo,SEKIZ sira fusya,IKI sira bordo rengi ip ile düz örgü örüyoruz. Pembe ipe geçiyoruzVe koltuk oyuntusunu yapmayaBasliyoruz.  ALTI  sira pembe örecegiz. ALTI sirada koltuk alti için giderkenVe dönerken ÜÇER ilmek eksiltiyoruz. Diger DÖRT sirada da IKI+BIR eksiltme yapiyoruz. IKI sira beyaz, IKIsira bordo, BESsira fusya , IKI sira beyaz, BES sira pembe,IKI sira fusya, BES sira bordo renk ip ile örüyoruz. Pembe ip ile YIRMI SEKIZ ilmek ördükten sonra 1 ilmek eksiltme yapin ve sirayi sonuna kadarÖrün. Siste ki ilmekler YIRMI SEKIZ ilmekten olusan2 parça halini aldi. Bu 2 parçayi ayri ayri örecegiz.ÜÇ sira beyaz, SEKIZ sira fusya, IKI sira bordo,DÖRT sira pembe ip ile örünVe kesin. Diger YIRMISEKIZ ilmegi de ayni sekilde örün.
ÖNÜN YAPILISI :
YETMIS ilmek baslayin. Koltuk alti kesimine kadar arkaIle ayni örün. Koltuk altini  ÜÇ+IKI+BIR+BIR seklinde kesin. Arka parçasinda ki renk siralarini ön parçadada uygulayin.  Yakayi V seklinde kesin. Ön veArka parçalari biribirine dikin veArka kismina dügme dikin.
FIRFIRIN YAPILISI :
YÜZ SEKSEN ilmek baslayin.YIRMI cm olana kadar fusya renk ip ile harosa örgü örün. Son sirada iki- üç sirada 1 eksiltme yaparak  YÜZ OTUZ ilmek kalmasini saglayin ve kesin. Firfiri elbisenin altinaDikin.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriBebek elbise anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal kizçocuklar için örgü kazak anlatimi

5376609106 547165125b m kizçocuklar için örgü kazak anlatimi
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modellerikizçocuklar için örgü kazak anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Tig isi bebek battaniye anlatimi

3,5 numara örgü sisi, 4 numara tig
Kullanilan örgülerHarosa örgü endash Düz örgü endash Ters örgü
Yapilisi:Sise 142 ilmek atin. 10 sira harosa örgü örün.
11. sira: Kenarlardan 8 ilmek harosadan sonra 2 numarali motif semasini uygulayin (14 motif). Son 8 ilmegi harosa örün. (Her iki kenarda 8 ilmek harosayi örgü boyunca devam edin). 13 adet motif örün. Tekrar 10 sira harosa örgü örün. Bütün ilmekleri keserek bitirin. Kenar oyasini yapin. Her oyanin içine birer inci dikin.
Kenar oyasinin yapilisi: ipligi tutturun, 3 tane zincir çekin. 3. zincir içine (3 zincir çekerek) piko yapin. 1 zincir çekin, tiga bir iplik dolayarak üçlü trabzan yapin. Trabza-nin üstüne piko yapin. Ayni yere batarak 3. ve 4. islemleri tekrarlayin. Toplam 5 adet trabzan olacak. 2 zincir çekerek alt siradan 2 zincir atlayip sik igne yapin. 2 zincir çekin, 2 zincir atlayarak trabzanlari yapin.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriTig isi bebek battaniye anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Derya baykal çiçekli patik anlatimi

ÇIÇEKLI PATIK

MALZEMELER

Orta Kalinlikta Yün
Sis No: 4

YAPILISI

50 ilmek baslanir. 8 dis haroso örülür. Daha sonra 7 sira 2 ters 1 düz örülür. 8.sirada 18 ilmek örülür, 5 kez iki ters ilmekler bir alinarak kesilir. 9.ncu sirada ters ilmekler ters, düz ilmekler düz örülür. 18 ilmek örülüp 5 defa 1 düz 1 ters ilmekler bir alinarak kesilir. 1 sira daha örülüp örgü kapatilir. Dikilir.

BANT IÇIN:

6 ilmek baslanir. 2 ilmek yesil 2 ilmek pembe, 2 ilmek yesil olarak 10 cm düz örgü yapilir. Çiçek yapilip dikilir.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriDerya baykal çiçekli patik anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgü tig isi bebek elbise anlatimi

IMG_0012
IMG_0010resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriörgü tig isi bebek elbise anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal tig isi bebek elbise anlatimi

970 http://taytay.blogcu.com/
http://taytay.blogcu.com/


RESIMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALINI GÖREBILIRSINIZ
kaynak:anchor örgü dergisiresimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleritig isi bebek elbise anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal çocuk hirka modeli anlatimi

Elisi çiçekli çocuk hirka modeli
ARKA :
75 ilmek baslanir 1 sira 1+1 lastik örülür, 22 cm düz örgü ile devam edilir. Modelli örgüye geçilip 5 cm daha örülür. Kol kesimi için 4+1+1 ilmek kesilir.
Beden boyu 38 cm de arka yaka için ortadan 17 ilmek kesilir, yanlarindan 2 ser ilmek kesilerek devam edilir. Beden boyu 39 cm de omuzlarda kalan ilmekler 7+7+7 seklinde kesilerek bitirilir.
ÖN :
42 ilmek baslanir 1 sira 1+1 lastik örülür, 22 cm düz örgü ile devam edilir. Modelli örgüye geçilip 5 cm daha örülür. Kol kesimi için 4+1+1 ilmek kesilir.
Beden boyu 35 cm de ön yaka için 10+1+1+1+1+1 ilmek kesilir. Beden boyu 39 cm de omuzlarda kalan ilmekler 7+7+7 seklinde kesilerek bitirilir.
KOL :
38 ilmek baslanir 1 sira 1+1 lastik örülüp , düz örgü ile devam edilir. Yanlardan her sirada 1 er ilmek artirilarak 20 cm örülür.Modelli örgüye geçilip 5 cm daha örülür. Kol boyu 33 cm olana dek eksiltmeler yapilarak kol bitirilir.
MODEL :
1 .sira : 3 düz ilmek birlikte örülüp iplik sisten çikarilmadan 1 kez sise dolanir, tekrar ayni yere batilarak bu kez örülüp çikarilir. Sira bu sekilde tamamlanir.
2 .sira : ters örülürö85.
3. sira : düz örülürö85.
4. sira : ters örülürö85.
5. sira : 1. sira gibi örülürö85.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriçocuk hirka modeli anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal askili örgü bluz anlatimi

http://taytay.blogcu.com/resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriaskili örgü bluz anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal çiçekli bebek örgü patik anlatimi

Beden: 0-1 Yas grubu. Büyük beden ölçüleri parantez içindedir.
Malzemeler:
ANCHOR "Bebe" El Örgü Ipligi (%100 Akrilik) Yaklasik 100 gr. #1094 Lila 3.5 numara 1 çift örgü sisi 3.5 numara örgü tigi
ANCHOR "Milline" El Nakis Ipligi (%100 Koton)
Yaklasik 1 çile # 260 A. Yesil
Yaklasik 1 çile # 92 Mor
Yaklasik 1 çile # 97 A.Eflatun
Yaklasik 1 çile # 95 Leylak
Beyaz inci
Kullanilan Örgüler :
Düz örgü - Harosa örgü
Ölçü : 25 ilmek - 34 sira 10 cm2 esittir.

UYGULAMA

Patik : Ikisi de ayni sekilde örülecek.
3.5 numara örgü sisine 55(59) ilmek atarak, 1. siradan
itibaren 8(10) sira düz örgü örün. 9 ve 10. (11 ve 12.) sirayi ters (harosa) örün. 11.(13.) siradan itibaren 6(8) sira düz örgü örün. 7.(9.) sirada patik burnu için, örgü ortasindaki 11 ilmegi örgü sisinde birakin. Iki kenarda kalan ilmekleri beklemeye alin. Ortadaki 11 ilmek üzerinden düz örgü örmeye devam edin. Ayni zamanda düz örgünün 1. sirasindan itibaren iki kenardan her sira sonunda 11. ilmekle birlikte, beklemede olan ilmeklerden 9 kere 1 'er ilmek eksilterek örgüye devam edin. Bu arada patik burun örgüsünün 5. sirasindan itibaren, patik burnu için verilen motif semasini takip ederek, semanin 1-12 siralarini 1 kez uygulayarak düz örgü örmeye devam edin. Örgü boyu burun örgü baslama noktasindan itibaren 18 sira oldugu zaman iki kenardaki bekleme ilmeklerini örgü sisine geçirin. Siste toplam 37(41) ilmek olacaktir. 37(41) ilmek üzerinden, patik bogazi için düz örgü örmeye devam edin. Bu arada, düz örgünün 3. sirasinda, patik bogazina bagcik geçirebilmek için esit araliklarla 8 adet ajur (2 ilmegi 1 ilmek düz örüp, sise 1 iplik dolayin) yapin. Örgü boyu patik bogaz örgü baslama noktasindan itibaren, 6 cm. - 20 sira oldugu zaman, bütün ilmekler üzerinden 6 sira harosa örgü örerek, bütün ilmekleri bir kerede kesin.
 Bebek Patigi
Bitirme : Patik arka ortasi ve taban dikislerini birlestirin. 3.5 numara örgü tigi ile bitmis uzunlugu yaklasik 40 cm. olacak sekilde zincir çekin. Zincir uçlari ön ortasina gelecek sekilde, patik bogazindaki bagcik ajurlarindan geçirin. Zincir uçlarina 3.5 numara örgü tigi ile küçük çiçek motifleri örün. Basit nakis igneleri ile süsleyin.

Yazinin Kaynagi: Yumak Çocuk El Örgüsü Desen Kitabi
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleriçiçekli bebek örgü patik anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri