Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Derya Baykal firfirli bolero anlatimi

 
firfirli bolero anlatimi
Yapilisi:ARKA:Petrol mavi iplikle 90 ilmek baslanacak.

Renkler birbiri üzerine 16 sirada bir örülerek örgüye devam edilirken, bu arada yanlardan 2 ilmek içerden her 14 sirada bir 4 kere 1 er ilmek artis yapilarak, 98 ilmege ulasilacak. Beden boyu 30 cm ye ulastiginda kol evi oyuntusu için yanlardan 1 kere 3, 2 kere 2, 2 kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Beden boyu 48 cm de arka yaka ortasindan 16 ilmek, yanlarindan 2 kere 5'er ilmek kesilirken, ayni anda omuzlardaki ilmekler 2 kere 11 ilmek kesilerek arka parça bitirilecek.
ÖN:12 ilmek baslanacak. Sirali renkler takip edilerek örülecek. Baslangiçtan itibaren ön tarafa gelen kismindan artislara baslanip 1 kere 2 ,1 kere 1,1 kere 2,1 kere 1 ilmek seklinde artislar yapilarak ve bu artis sekli üst üste ayni sekilde tekrarlanarak örgüye devam edilip, toplam 8 kere 2 ve 8 kerede 1 ilmek artis yapilip daha sonra her 4 sirada bir 8 kere 1'er ilmek artis daha yapilirken, bu arada yanda da baslangiçtan itibaren her 14 sirada bir 4 kere 1'er ilmek artis yapilacak. Beden boyu 30 cm ye ulastiginda kol evi kesimleri ile birlikte ayni zamanda yaka kesimlerine de baslanacak. Kol evi kesimleri için yandan 1 kere 3, 2 kere 2, 2 kere 1 ilmek kesilirken ön yaka kenarindan 1 ilmek içerden üst üste 2 kere Ter ilmek kesilip, 2 sira örülecek. Sonra tekrar üst üste 2 kere 1!er ilmek kesilip 2 sira örülerek ve kesimlere bu sekilde devam edilerek bedende 22 ilmek kaldiginda ve beden boyu 49 cm e ulastiginda kalan ilmekler 2 kere 11 ilmek olarak kesilerek ön parça bitirilecek. KOL:
48 ilmek baslanacak. Sirali renkler örülürken bu arada yanlardan 2 ilmek içerden artislara baslanip her 8. sirada bir artislar yapilarak kolda 70 ilmege ulasilacak. Kol boyu 44 cm ye ulastiginda kol üst kesimlerinen baslanacak. Yanlardan 1 kere 3, 1 kere 2,14 kere 1 , 2 kere 2,1 kere 3 ilmek kesilip tepede kalan 18 ilmekte kesilerek kol bitirilecek. VOLANLI KOL BANDI:Kol kenarinda sise 48 ilmek takilip ilmekler 1 düz 1 ters olarak dizilerek 2 sira örülecek. Daha sonra 1 düz ilmek atlanip diger düz ilmegin her iki tarafi ndan her 4 sirada bir artislar yapilarak ve verilen sirali renkler uygulanarak volanda arti siar birbiri üzerine takip edecek sekilde, arti s yapilan düz ilmegin her bir yanindan 6 kere 1'er ilmek artis yapilmis olacak. Örgü 27 sira oldugunda volanda 180 ilmege ulasi lip ilmekler kesilerek bitirilecek. Kolda 11 adet düz ilmegin yanlarindan artis yapilacak. Volan renkleri; pembe, açik yesil, kirmi- zi, mavi, kahverengi, açik yesil, pembe olarak renkler siralanip her 4 sirada bir renkler degisecek.
VOLANLI ÖN KENAR BANDI:Arka yaka ortasi ndan ön yan kenara kadar kenardan sise 143 ilmek takilip ilmekler 1 düz 1 ters olarak dizilip 2 sira örülecek. Daha sonra volanlli kol bandinda yapilan sekilde 1 düz ilmek atlanip diger düz ilmegin her iki yanindan her 4 sirada bir, 6 kere 1'er ilmek artis yapilarak örgüye devam edilip, ön volanda 563 ilmege ulasilacak (35 tane düz ilmegin yanlarindan artislar yapilacak). Örgü 27 sira oldugunda ilmekler kesilerek bitirilecek. Artislar yapilirken lastik örgünün devami saglanacak. Kol volaninda verilen sirali renkler uygulanacak. VOLANLI ARKA KENAR BANDI: Arka etek kenarinda sise 90 ilmek takilip ön ve kol bandinda-ki artis sekli ve verilen renk sirali uygulanarak 22 adet düz ilmegin yanlarindan artislar yapilarak 354 ilmege ulasilacak. Örgü 27 sira oldugundan ilmekler kesilerek bitirilecek.


resimlerin üzerine tiklayarak büyük hallerini görebilirsinizfirfirli bolero anlatimi

0 yorum:
Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri