Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Derya Baykal Örgü bayan yelegi açiklamali

salyaka saç örgü örnekli bayan yelegi örülüsü
Modelin Yapilisi
ARKA: Kiremit rengi ile 66 ilmek atil ve 4 cm. lastik örülür. Kirçilli yünle di örgüye geçilir. 38 cm. de kol oyugu içi yanlardan 5 ilmek eksiltilir ve her sirac bir 3 defa 1 ilmek, 2 sirada bir 3 defa ilmek eksiltilir. Kol oyugundan 20 cn sonra omuzlar için yanlardan iki sefere 12 ilmek kapatilir yaka ilmekleri beki tilir.
ÖN: Kiremit rengiyle 34 ilmek atilir i 4 cm. lastik örülür. Kirçilli yünle di örgüye geçilir. 14 cm. de cep bordüi için sadece orta 20 ilmek üzerinden cm. boyunca kiremit rengiyle 1/1 last örülür, (diger ilmekler bekletilir).
Bodür ilmekleri kesilir. Cep içi için kiremit rengi ile 20 ilmek atilir ve 11 cm. düz örülür. Bu parça bekletilen ilmekler arasina yerlestirilir ve bütün ilmekler üzerinden kirçilli yünle düz örgü örülür. 30 cm. de yaka için 6 sirada bir 10 defa 1 ilmek eksiltilir. 38 cm. de kol oyugu için 6 ilmek kesilir ve her sirada bir 4 defa 1 ilmek, 2 sirada bir 2 defa 1 ilmek eksiltilir. Kol oyugundan 21 cm. sonra iki seferde omuz ilmekleri kesilir. Ikinci ön simetrik olarak örülür.
HAZIRLANISI: Omuzlar birlestirilir. Kol çevrelerinden 66 ilmek sise alinir ve kiremit rengi yünle 3 cm. lastik örülür. Önler ve arka yaka boyunca 191 ilmek sise alinir ve kiremit rengiyle lastik örülür. Sag taraf boyunca esit araliklarla 4 ilik açilir (5. sirada; 1. ilik sira basindan 4 ilmek sonra, sonuncusu yaka oyugu hizasinda). 2,5 cm. lastikten sonra ilmekler kapatilir. Yanlar kapatilir. Iliklerin hizasina dügmeler dikilir.Tersten cep içleri tutturulur. Hafifçe ütülenir.Örgü bayan yelegi açiklamali

0 yorum:
Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri