Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Tig isi yelek anlatimi

Model Adi/No: K298 Lame Yelek
Kullanilan Iplikler: Lame,
Kullanilan Renkler:
4727M (2 Yumak),
Zorluk Derecesi: Orta
Tig No: 3.0
Sis No: Belirtilmemis
Tig Sis No: Belirtilmemis
Beden: 36
Yas Grubu: Yetiskin
Örgü Sekli: Zincir, 3 lü trabzan
Ek Malzemeler: 6 adet dügme
Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsiniz
 Modelin Yapilisi ARKA:
45 cm zincir çekilerek baslanir. Her bir zincire 1 er adet trabzan yapilarak 78 adet trabzana ulasilir. Her sirada trabzan örülerek örgüye devam edilir. Beden boyu 24 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 trabzan kesilip, kalan 66 trabzanla örgüye devam edilir. Beden boyu 43 cm örülerek arka yaka kesimi için ortalanarak ortadaki 22 adet trabzan bir defada kesilir. Beden boyu 45 cm örülerek omuzlarda kalan 22 ser
ilmek bir defada kesilip, bitirilir.

ÖN:
Ön parçalar motifl erden yapilir.
1.sira: 6 adet zincir çekilerek birlestirilir.
2.sira: 5 adet zincir çekilip, 3 adet trabzan yapilarak hepsi bir defada toplanir. Bu sekilde 6 adet yaprak yapilarak motif bitirilir. Bir motif eklenerek baslanir, ön parçada etek ucuna sivrilik yapilir. Beden boyu 24 cm örülerek kol evi için bir taraftan 1 er motif eksiltilerek örgüye devam edilir. Beden boyu 26 cm örülerek yaka kesimi için ön ortadan 1 motif kesilip, sonraki sirada tekrar ayni yerden bir motif daha eksiltilir. Beden boyu 45 cm örülerek omuzlarda kalan motifler bitirilir. Diger ön de ayni sekilde örülür.

DÜGME:
6 adet zincir çekilir, basina iplik dolayarak dibine batilip, tigda bekletilir. 8 kere ayni islem tekrarlanarak hepsi bir defada çekilip, dibine batilir. 3 cm araliklarla 6 adet brit yapilir. Dügmelerin karsilarina 10 ar zincir çekilerek biritler yapilir.

Tig isi yelek anlatimi

0 yorum:
Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri