Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

kugulu dantel modeli yapimi

Baslarken 15 zincir çekip birlestiriniz üzerine 35 tane dolgu yapip 4 zincir çekip 7 tane dolgu yapiniz bu sekilde 6 tane aralarina 2 zincir çekerek 7 er dolgular yapiniz sonra 7dolgunun üzerine 10 tane dolgu yapiniz fakat aralarina 3zincir çekip 1tur atiniz basa gelidiginizde 12 dolgu yapiniz 4 çekiniz diger dolgunun basina batiniz .bir tur atiniz. Tekrar basa geldiginiz de 14 dolgu yapiniz 5 zincir çekip diger dolgunun basina batiniz. Tekrar basa geldiginiz de 16 dolgu yapiniz 6 zincir çekiniz diger dolgunun basina batiniz 1 tur atiniz. Basa geldigiz de dolgunun basina 5 zincir çekip basini dolamadan dolgunun ortasina batiniz tekrar 5 zincir çekip sonuna batiniz . 5 zincir çekip karenin ortasina batiniz tekrar 5 zincir çekip bu sekilde 1 tur atiniz bu sekilde 8 turu bitiriniz. Fakat karelerin her turu sayisini artirarak zincir çekip örünüz.
Motifi yaparken 10 zincir çekip birlestiriniz 20 dolgu yapiniz dolgunun üzerine 12 kare yapiniz. 12 karenin üzerine köselere batmadan 2 ser zincir çekerek kareler yapiniz 3 kare sayip 4 kareye motifi birlestiriniz. Bu sekilde motifleri örüp birlestiriniz. Motif birlestirmesi bittikten sonra 10 zincir çekip 12 karenin üzerine köselere batmadan aralarina 2 zincir çekip bir tur atiniz. Yine 10 zincir çekip aralarina 2 zincir çekerek bir tur daha atiniz. Tekrar 10 zincir çekip aralaina 3 zincir çekip bir tur daha atiniz . son bölüm de tekrar 10 zincir çekip 4 zincir çekerek kareler yapip bir tur atiniz. Modelimiz bitti.

Ördek sirada simdi

10 zincir çekiniz gövdesine uçtan kafasina kadar sik igne yapiniz(çogaltarak. ) boyun kisimina gelindiginde eksiltmeler bitecek tabii ki yuvarlak sekilde boyun yapiniz boynuna gelindiginde ise çogaltarak kafa yapip birakiniz.
Daha sonra renkli bir iple gagasini ve gözlerini isleme yapiniz. Tekrar kanatlarini yaparken iple yeniden batip sik igneler yapip büyüklü küçüklü kanatlar yapiniz. Içine elyaf doldurunuz ve kolalayiniz. Kolalarken limon ve sekerle kolalayiniz. Kolay gelsin.
kugulu dantel modeli yapimiResimlere tiklayarak büyük halini görebilirsiniz Click here for diagramkugulu dantel modeli yapimi

0 yorum:
Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri