Derya Baykal, Deryanın Dünyası Örgü Modelleri, Lif Örnekleri, Dantel Oya

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Derya Baykal örgü bebek elbise anlatimi

örgü bebek elbise anlatimi
Yapilisi:ÖN :
100 ilmek baslanir.1 sira 1 ters,1 düz lastik örülür. Düz örgü örülerek devam edilir. Boy 31cm olunca eksiltmeler yapilarak ilmek sayisi 77 ilmege düsürülür. Kurdele geçirmek için 5 ilmekte bir ajurlar yapilir. 4 ters, 2 düz seklinde örnek kurulur. Minik baklava modeli yapilir. 3cm modelli örgü örüldükten sonra 4+1+1 seklinde kol oyuntusu yapilir. Boy 43cm oldugunda ön yaka için 17 ilmek bir seferde kapatilir. Her iki yandan birer ilmek eksilterek örmeye devam edilir. Boy 46cm oldugunda kalan 20 ilmek omuz için 10+10 seklinde kapatilir.
ARKA :
100 ilmek ile baslanir. 1 sira 1 ters,1 düz lastik örülür. Düz örgü ile devam ederek 31cm örülür. 2 ilmekte bir eksiltme yapilarak ilmek sayisi 77 ye düsürülür. Kurdeleyi geçirmek için 5 ilmekte bir ajurlar yapilir.4 ters, 2 düz seklinde örnek kurulur. Düz ilmekler saga ve sola dogru kaydirarak minik baklava modeli yapilir. 3cm modelli örgü örüldükten sonra 4+1+1 seklinde kol oyuntusu yapilir. Beden boyu 36cm olunca 30 ilmek örülüp 6 ilmek 1 ters bir düz örülür ve ikiye bölünerek arka yaka baslanir. Diger taraf örülürken lastik olarak örülen ilmeklerin iç kismindan 6 ilmek toplanarak devam edilir. Boy 42cm olunca dügme için ilik açilir. 1cm sonra yaka oyuntusu yapilarak 20 ilmege kadar eksiltilir. Kalan 20 ilmek omuz için 10+10 seklinde kapatilir.
YAKA :
Iki ayri yaka örülür. Ön yakanin tam ortasindan arkaya dogru 52 ilmek toplanir.3cm 1 ters,1düz lastik örülür. Her sirada her iki taraftan birer ilmek eksilterek, 6cm oluncaya kadar örülür.
Etek uçlarina ve yakaya igne ile çiçek islenir.
KOL :
66 ilmek ile baslanir.1.sira 1 ters,1 düz lastik örülür. 3cm düz örgü örülür. 26 ilmek eksilterek 40 ilmek ile 4ters,2 düz seklinde model kurulur. Düz örgüler saga ve sola kaydirarak model kurulur. Bir baklava dilimi olduktan sonra düz örgü örmeye baslanir. Her iki yandan 6 sirada bir artirilarak 17cm daha örülür. Ilmek sayisi 58 olur. Her iki yandan 4 ilmek bir seferde kapatilir. Her iki yandan ve ön yüzde eksilterek, toplam boy 28cm oluncaya kadar örülür.
örgü bebek elbise anlatimi

0 yorum:
Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Dantel Örgü modelleri